Mladi profesionalci na početku karijere Mladi profesionalci na početku karijere
Kad je u pitanju početak karijere, postoje stvari na koje se uvijek mora paziti, a odlična je vijest da se ne radi o drastičnim... Mladi profesionalci na početku karijere

Kad je u pitanju početak karijere, postoje stvari na koje se uvijek mora paziti, a odlična je vijest da se ne radi o drastičnim promjenama.

1. Kancelarija kod kuće

Za to će poslužiti bilo koji dio kuće u kojem se osjećate ugodno, a imate sto, utičnicu, lampu i dovoljno mjesta za sve papire i slično. Pripremite se na to da ćete ponekad posao nositi i kući, ako ne i često.

2. Prikladna odjeća

Možda je opis vašeg posla takav da nikome neće smetati ni da dođete u trenirci ili farmericama, ali tako siguro nećete ostaviti utisak profesionalnosti. Ono što svaka od nas mora imati u ormaru su elegantna dnevna haljina, crne pantalone, suknja do koljena, košulja i sako, jer s tim se ne može pogriješiti.

3. Profil na LinkedInu

LinkedIn opravdano nazivaju Facebookom poslovnog svijeta i možda vam se čini da vam ne može pomoći, ali nikad se ne zna. Takođe, u zavisnovsti od vrste posla, i ostale društvene mreže mogu vam pomoći u samopromociji, dokle god su slike, statusi i komentari prikladni. Čak 85 posto poslodavaca provjerava kandidate na internetu, a niko od njih ne mora znati kako ste proveli subotu veče.

4. Disciplina

S obzirom na to da se radi o poslovnim počecima, vrlo vjerovatno da ćete početi od dna, ali nipošto ne smijete dozvoliti da vas to obeshrabri. Nemojte kasniti, poslušajte savjete i kritike, poštujte druge, ne tračarite i trudite se, koliko god ponekad bilo teško. Neko uvijek prati što se događa i taj trud će vam se kad tad isplatiti.

5. Prijatelji sa sličnim interesima

Oni koji će razumjeti zašto više nemate toliko vremena za druženje kao prije, koji će vas saslušati o tome kakav ste grozan radni dan imali, od kojih ćete moći tražiti savjet, pomoć i slično. Svi ostali mogli bi vas povući na pogrešan put, upravo zato što vas neće znati razumjeti.

Izvor: index.hr

 

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0