Mirza Teletović: Slijedite svoje snove i nikada ne odustajte Mirza Teletović: Slijedite svoje snove i nikada ne odustajte
U Međunarodnom kampu mira u Klotijevcu, koje je organiziralo Udruženje “Za Srebrenicu“, danas su boravili direktor USAID-a David Barth i bosanskohercegovački košarkaš i član... Mirza Teletović: Slijedite svoje snove i nikada ne odustajte

U Međunarodnom kampu mira u Klotijevcu, koje je organiziralo Udruženje “Za Srebrenicu“, danas su boravili direktor USAID-a David Barth i bosanskohercegovački košarkaš i član NBA ligaša Brooklyn Netsa Mirza Teletović.

Tom prilikom su Međunarodnom kampu mira donirana tri računara, a gosti su se družil s mladima uz različite aktivnosti, dok je bh. košarkaš Mirza Teletović s mladima igrao i košarku.

mirza-teletovic-iz-srebrenice-porucio-mladima-slijedite-svoje-snove-i-nikada-ne-odustajte_10_27247

-Velika mi je čast i privilegija da sam došao u ovaj kamp. Obećavam da ovo neće biti prvi i zadnji put da sam došao. Trudit ću se da što više prisustvujem ovakvim kampovima gdje se nalaze naša djeca – izjavio je Feni Teletović.

On je mladima poručio da “slijede svoje snove, da se trebaju boriti, biti uporni i nikada ne odustajati”.

-Jako sam ponosan što smo imali priliku da budemo u nevjerovatnom kampu. Veoma sam ponosan što sam danas ovdje s veoma dobrim prijateljima – rekao je tom prilikom direktor USAID-a David Barth.

Poručio je da “niko nije zatvorenik historije te da će budućnost ove zemlje pisati mladi ljudi”.

mirza-teletovic-iz-srebrenice-porucio-mladima-slijedite-svoje-snove-i-nikada-ne-odustajte_9_58740

Današnjom posjetom Međunarodnom kampu mira počinju aktivnost Mirze Teletovića kao USAID-ovog promotora dječijih prava u Bosni i Hercegovini.  Cilj Međunarodnog kampa mira u Srebrenici je poslati poruku mira svim ljudima u svijetu da se nikad ne bi desilo ono što se desilo u Srebrenici.

Otkako je osnovan 2001. godine, Međunarodni kamp mira u Srebrenici posjetilo je više od 500 mladih iz svih dijelova BiH, susjednih ali i drugih država. Kamp pomaže stvaranju novih prijateljstava i uspostavljanju veza među mladim ljudima, te gradi mostove između različitih etničkih i vjerskih grupa.

Izvor: Oslobodjenje

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0