Microsoft zamijenio Nokia logo Microsoft zamijenio Nokia logo
Prodaja Nokije Microsoft kompaniji je i zvanično gotova. Na mjestu Nokijinog sada stoji Microsoft logo. Kraj jedne ere je ozvaničen skidanjem Nokia logotipa sa... Microsoft zamijenio Nokia logo

Prodaja Nokije Microsoft kompaniji je i zvanično gotova. Na mjestu Nokijinog sada stoji Microsoft logo.

Kraj jedne ere je ozvaničen skidanjem Nokia logotipa sa kompanijske zgrade u Finskoj i postavljanjem Microsoft logoa na njegovo mjesto. Fotografije su se pojavile na GSMArena sajtu, a napravio ih je Hari Kiljander. Od 25. aprila Nokia uređaji i servisi zvaće se Microsoft Mobile i nastaviće da postoje pod istim uslovima, kao i do sad. 

Nokia je u septembru najavila da će je kupiti Microsoft za 5.44 milijarde evra.

Zbogom Nokiji, dobrodošlica Microsoft Mobileu 😉 Svoje komentare možete nam ostaviti i na Facebooku, a zvanično saopštenje kompanije Microsoft možete pročitati u produžetku:

Korporacija Microsoft objavila je završetak preuzimanja kompanije “Nokia uređaji i servisi”, što je važan korak u spajanju ove dvije organizacije u jedan tim.

Akvizicija, odobrena kako od strane akcionara u kompaniji Nokia tako i od strane globalnih regulatornih agencija, predstavlja slijedeći korak u tehnološkom razvoju obje kompanije.

“Danas smo, u našoj porodici, poželeli i zvaničnu dobrodošlicu Nokia uređajima i servisima, koji će svoje kapacitetima, iskustvom iz mobilne industrije doprineti rastu i unapređenju naše kompanije”, izjavio je direktor kompanije Microsoft, Satje Nadela i dodao: „Uz našeg partnera ostaćemo usredsređeni na još brže isporučivanje inovacija u svijetu u kom su mobilnost i rad u Stiven Elop, nekadašnji predsjednik i izvršni direktor kompanije Nokia, radiće kao izvršni potpredsednik Microsoft Devices Group, a odgovaraće Satji Nadeli.

Elop će upravljati proširenim poslovanjem sa uređajima, koje uključuje Lumia smart telefone i tablete, Nokia mobilne telefone, Xbox hardver, Surface, Perceptive Pixel (PPI) proizvode i dodatnu opremu.

Microsoft je pojačan stručnjacima koji imaju veliko iskustvo u industriji, i koje su radili na više od 130 mjesta u 50 zemalja širom svijeta, uključujući i nekoliko fabrika koje dizajniraju, razvijaju, proizvode, reklamiraju i prodaju širok portfolio inovativnih smart uređaja, mobilnih telefona i usluga.

Kao dio tranzicionog procesa, Microsoft će nastaviti sa garancijama svih postojećih Windows Phone je ekosistem koji najbrže raste na tržištu pametnih telefona, i njegov portfolio nagrađenih uređaja nastavlja da se širi.

U poslednjem kvartalu 2013. godine, prema podacima Međunarodne korporacije za podatke (IDC), Windows Phone je ojačao svoju poziciju kao operativni sistem za smartfon koji spada u vodeća tri sistema, među kojim je bio najbrže rastuća platforma među vodećim operativnim sistemima i predstavlja najbrže rastuću platformu sa dobiti od 91%, godinu na godinu i će ciljati i na tržište finansijski pristupačnih mobilnih uređaja, koje ima potencijal od 50 milijardi.

Sa Nokia iskustvom iz industrije mobilnih telefona, Microsoft pružajući jedinstveno iskustvo Microsoft servisa novoj milijardi korisnika širom Microsoft će i dalje donositi nove vrednosti i mogućnosti i blisko sarađivati sa mnogobrojnim hardverskim partnerima, programerima, operaterima, distributerima i prodavcima, obezbeđujući platforme, alate, aplikacije i servise koje će im omogućiti da naprave izuzetne uređaje.

Uz još bolje razumijevanje zajedničkog funkcionisanja hardvera i softvera, kompanija će ojačati i unaprijediti ukupnu potražnju za Windows uređajima.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0