MESS: “Od danas nada obasjava naš glavni grad” MESS: “Od danas nada obasjava naš glavni grad”
Na platou ispred Narodnog pozorišta Sarajevo večeras je zvanično predstavljena umjetnička instalacija “Od danas nada obasjava naš glavni grad”. Autorice instalacije su studentice završne... MESS: “Od danas nada obasjava naš glavni grad”

Na platou ispred Narodnog pozorišta Sarajevo večeras je zvanično predstavljena umjetnička instalacija “Od danas nada obasjava naš glavni grad”. Autorice instalacije su studentice završne godine Akademije likovnih umjetnosti Vinkica Tomaš,  Ada Pašić, Jasmina Babić i Anesa Kadić.

Riječ je o instalaciji koja je inspirisana vizuelnim identitetom i temom 53. Internacionalnog teatarskog festivala MESS i tako će nada i sreća obasjavati Sarajevo u narednih sedam festivalskih dana.

“Način na koji smo predstavili nadu kao temu rada, personificira način na koji je mi danas percipiramo. Željezo sa otpada koje smo koristili kao materijal za našu kreaciju, simbolizuje male stvari koje danas kreiraju nadu i sreću, i nada je uvijek prisutna bez obzira na sve”, navele su autorice projekta.

MESS: "Od danas nada obasjava naš glavni grad"

Cijeli Festival MESS-a postavlja pitanje zašto nam optimizam nije svakodnevnica i da li svi ljudi na svijetu imaju pravo na sreću, saopćeno je iz Press MESS-a.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0