Medicinsko čudo: Tinejdžer nakon potresa mozga postao muzički genije Medicinsko čudo: Tinejdžer nakon potresa mozga postao muzički genije
Lachlan Connors (17) iz Englewooda u Coloradu opsjednut je muzikom tako da majka jedva uspijeva da ga odvoji od klavira kako bi uradio domaće... Medicinsko čudo: Tinejdžer nakon potresa mozga postao muzički genije

Lachlan Connors (17) iz Englewooda u Coloradu opsjednut je muzikom tako da majka jedva uspijeva da ga odvoji od klavira kako bi uradio domaće zadatke

Zahvaljujući izuzetnoj nadarenosti za muziku, ovaj tinejdžer je stekao popularnost, a njegova porodica kaže da je sve počelo kada je doživio potres mozga, prenosi Blic.

Lachlan je zaljubljen u klavir i njegova majka Elsie Hamilton kaže da bi “svirao do ponoći kad bih ga pustila”. Klavir mu, međutim, nije jedina ljubav. Ovaj izuzetno talentovani dječak svira i bendžo, ukulele, harmoniku, mandolinu i mnoštvo drugih instrumenata.

Međutim, to i ne bi bilo možda tako neobično da mu se talentat za muziku nije pojavio nakon pretrpljenog potresa mozga.

Muzika ga je oduvijek privlačila, a kada ga je majka kao malog poslala na nekoliko probnih časova klavira, nastavnik joj je rekao da nema talenta. Sve se, međutim, promijenilo u šestom razredu, kada je za vrijeme fudbalske utakmice dobio udarac u glavu, za koji su roditelji u prvom trenutku mislili da nije opasan.

Kada su se pojavili simptomi, kao što su “već viđeno” i napadi panike, ljekari su rekli da je riječ o napadima epilepsije. Žalio se na mučninu, teško je govorio i razumijevao riječi, a imao je i halucinacije. Zbog svega toga, ljekari su mu zabranili da se bavi sportom.

Jednoga dana, majka ga je zatekla za klavirom.

– Počeo je da svira akorde i čim je njih savladao, umio je da svira bilo šta- kaže ona.

Stručnjaci kažu da potres mozga može da oslobodi skrivene muzičke talente, ma koliko to nevjerovatno zvučalo.

Neurolog dr. Michael Georgia kaže da pacijenti koji pretrpe određene povrede mozga, kao što je moždani udar, ponekad mogu da razviju umjetničke sklonosti tokom oporavka.

Što se Lahclana Connorsa tiče, njemu je muzika pomogla da popuni prazninu koju je osjetio nakon što mu zabranjeno da se bavi sportom.

– Mi to ovako posmatramo: Bog je zatvorio vrata, ali je otvorio prozor. Zabranili su mu sport, a onda je neočekivano stekao nešto cool i izuzetno – kaže dječakova majka.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0