Mauricijus vs Maldivi: Koju destinaciju izabrati za odmor? Mauricijus vs Maldivi: Koju destinaciju izabrati za odmor?
Zapanjujuće bele peščane plaže i tirkizna voda Indijskog okeana su neke od sličnosti između Maldiva i Mauricijusa. Ali se takođe razlikuju i mogu biti... Mauricijus vs Maldivi: Koju destinaciju izabrati za odmor?

Zapanjujuće bele peščane plaže i tirkizna voda Indijskog okeana su neke od sličnosti između Maldiva i Mauricijusa. Ali se takođe razlikuju i mogu biti veoma drugačiji u smislu doživljaja i onog što imaju da ponude.

Maldivi, imaju mnogo zatvoreniju ekonomiju i mnogo manje atrakcija za turiste ali s druge strane taj nedostatak kompenzuje sa ekstremnim prirodnim lepotama. Mauricijus s druge strane daje izuzetnu kombinaciju lepote i kulture.

1. Podvodna atrakcija – Potopljeni brodovi vs Ajkule

Mauricijus

slika-1

Morski život Mauricijusa predstavlja spektakl potopljenih brodova iz 18-og veka i nekoliko nedavno potopljenih brodova koji su stvorili predivne veštačke grebene. Oni predstavljaju dom mnogim vrstama sunđera, tropskih ribica (boks-ribice, truba-ribice), Mauricijskih škorpija i morskih sasa.

Maldivi

Ova grupa ostrva nudi najbolje mogućnosti za ronjenje na svetu. Bejbi ajkule, ogromni koralni zidovi, pećine, škola tropskih ribica, kornjače a Maldivi su takođe i dom najveće ribe na svetu kit ajkule. I naravno nijedna vrsta nije opasna.

2. Plaže – Neverovatno Popularne vs Ekskluzivno Magične

Mauricijus

slika-2

Sve prekrasne plaže su javne na Mauricijusu, sa toaletima i mestima za parkiranje. Kao što je slučaj sa većinom komercijalnih destinacija na plaži najbolje su uzeli hoteli. Na severu imate najveći izbor i raznolikost, uključujući plaže na malim uvalama dok se najpoznatije plaže šire istočnom obalom.

Maldivi

slika-3

Maldivi se sastoje od stotine nenaseljenih rajskih ostrva i netaknutih plaža. Skoro svako od 1200 ostrva koje su u sklopu Maldiva je dosledno savršeno. Osim toga ostrvo Vaadhoo , poznato po retkim sjajnim plimama koje zapljuskuju i čiste obalu noću, daleko od svih znatiželjnih.

3. Novac – Budžet vs Skup

Mauricijus

slika-4

Putovanje na Mauricijusu uključuje razne aktivnosti koje su uračunate u cenu kao što su spa tretmani, krstarenja i vodeni sportovi. Cene hrane su umerene zavisno od izbora, bira se od ekstremno luksuznih ili srednje-budžetskog u zavisnosti od toga koliko hoćete da potrošite.

Maldivi

slika-5

Hoteli na Maldivima su generalno skupi ali su zato na veoma visokom nivou. Za one sa skromnijim budžetom najbolji izbor je paket gde je sve uključeno u cenu (hrana i piće) zajedno sa letovima i transferima.

4. Aktivnosti – Obilane vs Opuštene

Mauricijus

slika-6

Mauricijus promoviše obilne atrakcije uključujući podvodne šetnje, SSR Botanička Bašta, Le Morne Pejzaži, Nacionalni Park Black River, park sa korkodilima i velikim kornjačama kao i Nacionalni rezervat prirode. Ako vam dosadi sunčanje ne bi bilo manjak aktivnosti u koje bi ste mogli da se upustite.

Maldivi

slika-7

Maldivi nisu destinacija sa velikim brojem atrakcija i više su okrenute putnicima koji bi da se odmore i opuste. Putnici bi mogli da se provozaju na brodu za krstarenje od kokosovih stabala.

U toku dana mogu plivati, uživati u svežim plodovima mora, roštilju i svako veče mogu provesti na drugom ostrvu. Ukoliko ste ljubitelj ptica ima nekoliko vrsta koje bi ste svakako mogli da pogledate.

5. Hrana – Gastronomski spektakl vs Jednostavna

Mauricijus

U gurmanskim restoranima možete iskusiti niz kulinarskih tradicija koje predstavljaju nasleđe Indijske, Afričke, Kineske ili Francuske kuhinje. Pored restorana, ulična hrana je neverovatna tu imate sve od vrelog karija do prženih kinekih rezanaca.

Maldivi

Hrana na Maldivima je prilično ograničena, uglavnom se sastoji od ribe, voća i začinskiog bilja. Lokalna kuhinja je najdostupnija na ostrvu Male, gde lokalni kafići prodaju tradicionalne grickalice. Kuhinja koja se služi u odmaralištima je uglavnom internacionalna. Na Maldivima nije moguće konzumiranje alkohola izvan odmarališta.

6. Najbolje vreme za posetu – Sredinom godine vs Za novu godinu

Mauricijus

Najprijatnije vreme za posetu Mauricijusu je u mesecima od aprila do juna i od septembra do decembra. Januar i februar su meseci kad cikloni dostižu svoj vrhunac i treba ih izbegavati ukoliko ronite.

Maldivi

Najbolje vreme za posetu Maldiva je između nevombra i aprila. Pri tim april je najbolje vreme za ronjenje zbog kristalno čiste vode i lepog toplog vremena.

Dakle gde bi ste putovali? Maldivi ili Mauricijus?

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0