Mali dizajnerski trikovi: Osvježite dom Mali dizajnerski trikovi: Osvježite dom
Ukoliko želite da osvježite svoj životni prostor, a pri tome ne namjeravate da angažujete nekoliko različitih majstora i da odete u dodatni minus na... Mali dizajnerski trikovi: Osvježite dom

Ukoliko želite da osvježite svoj životni prostor, a pri tome ne namjeravate da angažujete nekoliko različitih majstora i da odete u dodatni minus na računu, poslužite se malim dizajnerskim trikovima. Uz malo novaca i truda naglasite sve kvalitete vašeg životnog prostora unoseći u njega svježinu, boju i dobro raspoloženje.

Osvježite dom…

… bijelom bojom
Bijela neće odudarati od boja koje trenutno imate u sobi, samo će ih osvježiti način na koji samo bijela boja može. Ako su boje uglavnom tople (smeđe, žute ili crvenkaste) upotrijebite “kremastu” varijantu poput boje slonovače. Ako u vašem domu preovladavaju hladnije nijanse (plave ili zelene) odlučite se za čistiju bjelinu.

… okrečenim zidom
Zid u kojeg je najčešće uperen pogled, onaj iza televizora ili ispred kreveta, okrečite u pastelnu verziju trenutne boje u sobi. Tako ćete bez drastičnih promjena unijeti dodatno svjetlo u prostoriju. Ako vam takva boja brzo dosadi, uvijek se možete vratiti na prethodnu varijantu. Današnje palete boja za zidove izuzetno su bogate, a budući da nisu toliko skupe nema potrebe svakodnevno gledati u zid koji nam je već pomalo dosadio.

… cvjetnim uzorkom
Izaberite tkaninu cvjetnog uzoraka kojom će dominirati boje vaše sobe. Ne moraju sve boje da budu zajedničke tkanini i zidovima, dovoljne su dvije. Od tkanine možete napraviti stolnjak ili jastučnice za ukrasne jastuke.

… obojenim staklom
Predmeti čak ni ne moraju da budu od stakla, jer će prozirna plastika biti jednako efektna. Predmete smjestite tamo gdje pada sunce zbog čega će vaza ili svijećnjak bukvalno zasijati u različitim bojama. Jednako su efektni i predmeti od prozirnog stakla u koje možete uliti tečnost u bojama prostorije.

… mini zavjesama
Ako se dvoumite oko postavljanja zavjesa, isprobajte one malih dimenzija koje neće u potpunosti prekriti prozor, a istovremeno će ga “utopliti”. Ako niste ljubitelj malih zavjesa, garnišnu lagano omotajte muslinom čime ćete doprinijeti ležernosti i prozračnosti prostora. Koliko je moguće održavajte prozore čistima jer to znači više svjetla i blještavog sjaja.

… teglicama cvijeća
Osim sto su jeftino i često nezahtjevno, sobno cvijeće nudi se u različitim bojama i mnogim nijansama tako da ih je lako uklopiti u postojeće okruženje. Cvijeće ne treba da bude istih boja kao i zidovi, već samo u s njima komplemetarnim bojama. Saksijama ćete unijeti prirodu u životni prostor, ne mijenjajući pritom cvjetne aranžmane svake sedmice.

… uklanjanjem nepotrebnih ukrasa
Ako i niste ljubitelj slogana “manje je više”, uklonite one predmete koji ionako ne dolaze do izražaja. Ostavite nekoliko centralnih ukrasa koji će tako dobiti više pažnje i bolji tretman.

… crtaćim šablonama
U mnogim prodavnicama čiji asortiman nudi sve za kuću i stan, pronaći ćete i šablone po kojima možete da crtate motive cvijeća ili prirode. Različite veličine prilagođene su najrazličitijim prostorijama. Kada vam crtež dosadi, četkicu u ruke i nema ga više!

Izvor: zadovoljna.hr

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0