Malala Yousafzai ostavila Jona Stewarta bez riječi (VIDEO) Malala Yousafzai ostavila Jona Stewarta bez riječi (VIDEO)
Malala Yousafzai, 16-godišnja aktivistkinja koja se već godinama zalaže za prava djevojčica u Pakistanu na obrazovanje, gostovala je kod Jona Stewarta. Tom prilikom govorila... Malala Yousafzai ostavila Jona Stewarta bez riječi (VIDEO)

Malala Yousafzai, 16-godišnja aktivistkinja koja se već godinama zalaže za prava djevojčica u Pakistanu na obrazovanje, gostovala je kod Jona Stewarta. Tom prilikom govorila o svojoj knjizi Ja sam Malala, današnjem Pakistanu, talibanima, svom ocu, također borcu za prava i obrazovanje žena, prošlogodišnjem napadu talibana u kojem je gotovo ubijena…

Malala Yousafzai je najmlađa osoba ikad nominovana za Nobelovu nagradu za mir.

Djevojčica za koju se mnogi nadaju da će ove godine dobiti Nobelovu nagradu za mir Stewarta je uspjela ostaviti bez riječi svojim pacifizmom.

Naime, kad ju je poznati voditelj pitao kako je reagovala kad je shvatila daj e talibani žele ubiti, Malala je odgovorila:

“Razmišljala sam o tome, mislila sam da će taliban doći i jednostavno me ubiti. Ali onda sam pomislila, šta bi ti uradila, Malala, da on zaista dođe? I odgovorila sam sebi: ‘Malala, uzmi cipelu i udari ga njom’, ali onda sam rekla: ‘Ako udariš talibana svojom cipelom, onda neće biti razlike između tebe i talibana. Ti ne smiješ biti okrutna prema drugima, s drugima se trebaš boriti samo mirom i dijalogom, kroz obrazovanje’. Rekla sam sebi, reći ću mu koliko je važno obrazovanje i da čak želim obrazovanje i za njegovu djecu također. Reći ću mu: ‘To je ono što sam ti željela reći, a sada uradi šta hoćeš'”.

Pogledajte cijeli Stewartov intervju s ovom sjajnom mladom djevojkom.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0