MAGLAJ: 43. Međunarodni festival “STUDENTSKO LJETO” MAGLAJ: 43. Međunarodni festival “STUDENTSKO LJETO”
Sve je spremno za 43. Internacionalni festival mladih pjevača “Studentsko ljeto” koji se održava u petak i subotu, 16. i 17. augusta u Maglaju.... MAGLAJ: 43. Međunarodni festival “STUDENTSKO LJETO”

Sve je spremno za 43. Internacionalni festival mladih pjevača “Studentsko ljeto” koji se održava u petak i subotu, 16. i 17. augusta u Maglaju. Maglaj nastavlja tradiciju. I ove godine će biti najraspjevaniji grad u našoj zemlji, ali i šire.

Tradicionalno, prva noć festivala (petak, 16.08.2013.) rezervisana je za “Veče narodne muzike”. Nastupit će ukupno 13 učesnika. Kao specijalna gošća nastupit će Anida Idrizović— pobjednica Sudentskog ljeta u konkurenciji narodne muzike 2008. godine i pobjednica 4. izdanja showa “Zvijezda možeš biti ti” 2012. godine. Iza sebe ima i jedan album „Hiljadu godina“ koji je izdala Hayat produkcija.

Prvi čovjek Hayat produkcije – Ahmed Švrakić, naglasio je kako je albumom „Hiljadu godina“ samo potvrđeno da je Anida zaista zaslužila da bude dio zvjezdanog neba. Ona je za vrlo kratko vrijeme postala jedna od najtraženijih bh. mladih pjevačica. Stoga ne iznenađuje što kako iz BiH tako i inozemstva sve je veće interesovanje za njenim nastupima. Uz Anidu Idrizović, prvu festivalsku noć će kao gošća nastupiti i Izeta Milišić – vrhunski interpretator sevdalinke.

Drugu noć festivala (subota, 17.08.2013.) na programu je “Veče zabavne muzike” a istu će otvoriti mladi maglajski virtuoz na gitari Nadir Čajić koji će odsvirati The Forgotten – Joe Satriani. I druge večeri takmiči se 13 učesnika. U pauzi između glasanja i proglašenja pobjednika, atmosferu će dodatno zagrijati najpoznatija mlada violinistkinja sa naših prostora, prof. Lejla Piljević, koja je 2006. godine pratila i Harija Varešanovića na Eurosongu uz pjesmu “Lejla”. Uz Lejlu, u revijalnom dijelu programa nastupit će i Sandro Pejić – zvijezda u usponu.

Obje festivalske večeri počinju u 20.00 sati – ljetna pozornica Doma kulture “Edhem Mulabdić“ Maglaj. Prodaja ulaznica vrši se na recepciji hotela Galeb po cijeni od 5,00 KM po večeri.

DOBRODOŠLI NA 43. MEĐUNARODNI FESTIVAL “STUDENTSKO LJETO” MAGLAJ!

Izvor: Maglaj.net

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0