Luiza Hey: Kako Izliječiti DUH i TIJELO Luiza Hey: Kako Izliječiti DUH i TIJELO
Zdravlje i ljepota će knjigu poznate Luize Hey donositi u odlomcima. Kada bih trebao samo jednu knjigu ponijeti sa sobom na  pusti otok, najvjerovatnije bih... Luiza Hey: Kako Izliječiti DUH i TIJELO

Zdravlje i ljepota će knjigu poznate Luize Hey donositi u odlomcima. Kada bih trebao samo jednu knjigu ponijeti sa sobom na  pusti otok, najvjerovatnije bih odabrao knjigu Louise L. Hay  “Kako iscijeliti duh i tijelo”. Ona nije samo veliki učitelj, već  snažna i velika dama.  U ovoj prekrasnoj knjizi Louise dijeli s nama neka od svojih  iskustava. Osjećam divljenje i suosjećanje s njenom životnom  pričom, ovdje ukratko iznesenu, iako bi to možda ipak mogla  biti druga knjiga.  U ovoj je knjizi sadržano sve što trebate znati o životu, u njoj  su temeljne poduke kako raditi na sebi.

Također je prikazan i  Louisin vodič kroz vjerojatne mentalne uzroke određenih zdrastvenih problema, što je, prema mom iskustvu, vrlo značajno i jedinstveno. Osoba koja bi pronašla ovaj tekst na pustom otoku mogla bi naučiti sve što joj je potrebno da život učini onakvim kakav bi trebao biti. Ako ste vi, slučajno, pronašli svoj put do Louise Hay, bilo to na pustom otoku ili negdje drugdje, na dobrom ste putu.

Mi smo sto posto odgovorni za sva svoja iskustva.  Svaka misao koju mislimo, kreira našu budućnost.  Polazište svega jest uvijek u sadašnjem trenutku.  Svatko ponekad pati od grižnje savjesti, čak i mržnje prema  samom sebi. Najgori je stav: “Ja nisam dovoljno dobar.”  To je samo misao, a misao se može mijenjati.  Za čovjekovo je zdravlje najopasnija ogorčenost, kriticizam i  grižnja savjesti. Opraštanje svojih i tuđih grešaka put je u  ozdravljenje, čak i u slučaju raka. Kada stvarno volimo sebe,  sve nam u životu bolje ide. Moramo naučiti voljeti sebe.  Ključ pozitivnih promjena jest u prihvaćanju i poštivanju  samoga sebe. Stanje našega duha odgovorno je za bolesti u  našem tijelu.

Što mislimo o sebi, postaje istina za nas. Vjerujem da je  svatko, uključujući i mene, sto posto odgovoran za sve što mu  se u životu događa – dobro ili loše. Svaka naša misao kreira našu  budućnost. Svojim načinom razmišljanja i osjećajima stvaramo  svoja iskustva. Misli i riječi koje danas izgovaramo, kreiraju naša  buduća iskustva. Mi kreiramo što će nam se dogoditi, a onda,  da bi nam bilo lakše, okrivljujemo druge za svoje frustracije.

Niti  jedna osoba, niti mjesto ili stvar nema nikakvu moć nad nama  jer smo mi jedini koji koristimo svoj um. Mi kreiramo svoja iskustva, svoju stvarnost i određujemo odnose drugih prema  sebi. Ako stvorimo mir i harmoniju u svojim mislima, pronaći  ćemo ih i u svojim životima.  Koja od slijedećih izjava zvuči kao vaša izjava?  “Svi me napadaju.”  “Svi mi uvijek pomažu.”  Svaka ova izjava stvorit će sasvim različita iskustva. Što vjerujemo o sebi i o životu, postaje istina za nas.

Mnogi od nas imaju glupe predrasude o tome tko su i imaju brojna stroga pravila života. To nije za osudu jer u ovom trenutku svatko od nas čini što je najbolje moguće. Gradili biste drukčije kad biste znali bolje i kad biste imali više razumijevanja i svjesnosti. Molim vas, ne osuđujte se zbog pozicije u kojoj se sada nalazite. Sama činjenica da ste uzeli ovu knjigu za čitanje i da ste mene pronašli, dokaz je da ste spremni za pozitivne promjene u svom životu. Budite zbog toga zadovoljni. “Muškarci ne plaču!” ili “Žene ne znaju s novcem” predrasude su s kojima mnogi žive.

Dok smo maleni, naučimo doživljavati sebe i život oko sebe prema reakcijama odraslih koji nas okružuju. Prema tome, ako ste živjeli s ljudima koji su bili nesretni, uplašeni, uvijek ljutiti na sebe i druge, s onima koje razdire grižnja savjesti, naučili ste mnogo negativnog o sebi i o svom svijetu. ” Nikada mi ništa ne polazi za rukom”, ili” Za sve sam ja kriv”, ili” Ako se svađam, loš sam čovjek”. Predrasude poput ovih stvaraju život prepun frustracija.

Kada odrastemo, nesvjesno u svojem domu kreiramo emocionalnu atmosferu u kakvoj smo kao djeca živjeli. Ovo razmišljanje ne poznaje što je dobro, a što loše, pogrešno ili pravo; za nas je način života ono što smo ponijeli iz svojeg doma. Također smo skloni da u svoje emocionalne odnose prenosimo odnose kakve smo imali s majkom ili ocem, ili ono što je vladalo između njih.

Razmislite koliko ste puta imali ljubavnika ili šefa koji je bio baš kao vaš otac ili majka. Također se i odnosimo prema sebi kao što su se naši roditelji odnosili prema nama. Grdimo i kažnjavamo sebe na jednak način. Gotovo možete čuti riječi kojima su vas oni prekoravali. Ma jednak način volimo i ohrabrujemo sebe ako smo bili voljeni i ohrabrivani kao djeca. ” Ništa nikada ne učiniš kako valja.” ” Sve je tvoja krivica.” Koliko ste puta ovo čuli u djetinjstvu i koliko puta i sada to govorite sebi? ” Ti si prekrasna.”” Ja te volim.” A koliko puta ovo govorite sebi?

Sljedeći put čitajte: Ne krivite svoje roditelje, živite u sadašnjem trenutku, misao se može mijenjati.

Izvor:Zdravlje i ljepota

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0