Ljepota različitosti: Okončan treći festival kreativnosti Ljepota različitosti: Okončan treći festival kreativnosti
Podjelom 150 novoodišnjih paketića djeci u izbjegličkom kampu Mihatovići kod Tuzle jučer je okončan Treći festival kreativnosti “Ljepota različitosti”. Iako praćen nedostatkom finansijskih sredstava... Ljepota različitosti: Okončan treći festival kreativnosti

Podjelom 150 novoodišnjih paketića djeci u izbjegličkom kampu Mihatovići kod Tuzle jučer je okončan Treći festival kreativnosti “Ljepota različitosti”.

Iako praćen nedostatkom finansijskih sredstava za organizaciju Festival je okupio oko hiljadu mladih osoba koje su tokom pet dana trajanja sudjelovale u kreativnim radionicama, predavanjima, priredbama i druženju.

U organizaciji Udruženja za mir, obrazovanje i kreativnost “Cmok” BiH, Festival kreativnosti “Ljepota različitosti” organizovan je u Tuzli od 26. do 30. decembra 2013. pod motom “Make different”.

Mladi su se okupili želeći da kroz kreativni rad i nezaboravno druženje upute poruke kako kreativnošću i učenjem žele da promijene društveni ambijent koji ne daje nadu, optmizam i šansu da mladi ljudi budu primijećeni.

U organizaciji su sudjelovale tuzlanske osnovne i srednje škole Hemijska, Rudarska, Saobraćajna, Medicinska, Srednja Mješovita škola Tuzla, zatim Osnovna škola “Brčanska Malta”, OŠ “Jala” i OŠ “Centar” te OŠ “Gornji Rainci” iz Kalesije.

Mladi su sudjelovali u radu škole fotografije, zatim radionicama kreativnog pisanja, koje su vodili tuzlanski pisci te Kreativnom maratonu, u kome se svoje vještine i umijeća pokazali učenici pomenutih škola.

Za odrasle učesnike Fesivala i nastavnike organizovane su radionice “Kako organizovati kulturno-umjetnički događaj” i “Kako organizovati pres-konferenciju”.

Uporedo sa ovim aktivnostima oko 500 učenika je kreiralo originalne novogodišnje čestitke, koje su u subotu i nedjelju poklanjali građanima Tuzle.

Tokom cijeloga trajanja Festivala provođena je akcija “Jedan učesnik-jedan slatkiš”, u kojoj su prikupljeni slatkiši za pravljenje 150 novogodišnjih paketića za djecu izbjegličkog kampa Mihatovići, kod Tuzle, saopćeno je iz Bosanske medijske grupe.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0