Larisa Cerić osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u Montpellieru Larisa Cerić osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u Montpellieru
Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić osvojila je srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu u Montpellieru. Cerić je u kategoriji +78 kg u finalu poražena od Francuskinje... Larisa Cerić osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u Montpellieru

Bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić osvojila je srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu u Montpellieru.

Cerić je u kategoriji +78 kg u finalu poražena od Francuskinje Emilie Andeol. Meč je protekao u izjednačenoj borbi i završen je bez bodova, a Francuskinja je do titule prvakinje Evrope došla zahvaljujući javnoj opomeni bh. džudistkinji. 

Uprkos porazu u finalu, Cerić je ostvarila izvanredan rezultat. Naslovu svjetske juniorske prvakinje iz 2009. i evropske prvakinje do 23 godine iz 2012. te bronze na Mediteranskim igrama u Mersinu danas je dodala i srebro s Evropskog prvenstva. 

Do srebrene medalje najbolja bh. džudistkinja došla sa tri pobjede uz jedan poraz. U prvom kolu pobijedila je Litvanku Santu Pakenyte, a potom i dvostruku evropsku prvakinju Slovenku Luciju Polavder, dok je u polufinalu  bila bolja od Njemice Jasmin Kuelbs.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0