Larisa Cerić osvojila 5. mjesto na SP u Brazilu Larisa Cerić osvojila 5. mjesto na SP u Brazilu
Bosanskohercegovačka judašica Larisa Cerić osvojila je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rio de Janeiru. Dvadesetdvogodišnja članica  JK Nippon iz Sarajeva u pet mečeva... Larisa Cerić osvojila 5. mjesto na SP u Brazilu

Bosanskohercegovačka judašica Larisa Cerić osvojila je peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rio de Janeiru.

Dvadesetdvogodišnja članica  JK Nippon iz Sarajeva u pet mečeva na turniru  zabilježila je tri pobjede i dva poraza. U eliminacijama najteže ženske kategorije  – više od 78 kg  Cerić je savladala Španjolku Saru Alvarez i Turkinju Belkis Zehra Kaya, u 3. kolu je poražena od Francuskinje  Emilie Andeol. Treću pobjedu ostvarila je u repesažu nad Južnokorejkom  Kin Eunkyeong, dok je u meču za bronzanu medalju poražena od Japanke Megumi Tachimoto.

Larisa Cerić, najbolja bh. sportašica u prošloj godini,  svjetska juniorska prvakinja iz 2009. i evropska prvakinja do 23 godine iz 2012., ove sezone osvojila je sedmo mjesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, bronzu na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu, te zlato na Evropskom kupu u Sarajevu.

Naša druga predstavnica na SP u Rio de Janeiru – Aleksandra Samadžić (JK Leotar, Trebinje), koja je nastupila u kategoriji do 70 kg, okončala je nastup u 1. kolu porazom od Mongolke Naranjargal Tsend.

Izvor: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0