Lakše se diše: Sunce obasjalo BiH gradove Lakše se diše: Sunce obasjalo BiH gradove
U odnosu na prethodne dane kada su se Sarajevo, ali i neki drugi gradovi gušili u smogu i magli, danas je situacija nešto bolja,... Lakše se diše: Sunce obasjalo BiH gradove

U odnosu na prethodne dane kada su se Sarajevo, ali i neki drugi gradovi gušili u smogu i magli, danas je situacija nešto bolja, a u naredna dva dana očekuje se značajnije poboljšanje.

“Još uvijek u kotlinama imamo vrlo visok stepen zagađenja, međutim na pojedinim mjernim mjestima, konkretno na Ilidži, već imamo trend opadanja, kao i na višim mjestima. Konkretno na Bjelavama je sunčano nakon dužeg vremena, tako da se može očekivati poboljšanje stanja kvalitete zraka u naredna dva dana”, rekao je za Klix.ba Enis Omerčić, viši stručni saradnik u Sektoru životne sredine-Odsjek za kvalitet zraka, Hidrometeorološkog zavoda FBiH.

U ostalim gradovima u BiH u kojima je bilo izraženo zagađenje zraka još uvijek nema značajnijih promjena, ali se očekuju.

Prema podacima Zavoda jutros u većem dijelu BiH preovladavalo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblaka bilo je u sjeveroistočnim djelovima zemlje.

Temperature zraka jutros izmerene u sedam sati su iznosile: Sokolac -10 stepeni, Goražde i Zenica -5, Sarajevo -4, Bjelašnica i Srebrenica -3, Bijeljina i Tuzla -2, Banja Luka, Doboj i Sanski Most -1, Zvornik 0, Kupres 2, Bugojno i Ivan Sedlo 3, Gradačac, Livno i Mostar 5, Stolac i Trebinje 7, Drvar 9, Bihać 11, Neum 12 stepeni.

Zbog guste magle, saobraćaj na Aerodromu Sarajevo se jutros odvija otežano. Let za Istanbul je otkazan, dok let za Cirih kasni, a nekoliko letova je otkazano zbog praznika.

Izvor: Klix.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0