Lahko do savršenih zuba Lahko do savršenih zuba
Zahtjevni pacijenti doprinijeli su razvoju estetskih navlaka zuba – zubnih krunica. Pored toga što vaše zube vizuelno čine ljepšim, krunice štite oštećeni zub, jačaju... Lahko do savršenih zuba

Zahtjevni pacijenti doprinijeli su razvoju estetskih navlaka zuba – zubnih krunica. Pored toga što vaše zube vizuelno čine ljepšim, krunice štite oštećeni zub, jačaju ga i pomažu mu da održi svoju funkcionalnost.

Krune služe kao rješenje za zube nepravilnog oblika, veličine ili položaja, te za zube sa promijenjenom bojom, mrljama, flekama i velikim plombama.

U savremenoj stomatologiji, postoji širok izbor materijala od kojih krune mogu biti izrađene. Ipak, za potpuno prirodan izgled zuba najbolje su porculanske, odnosno keramičke krunice.

Cirkonijum krunice predstavljaju zamjenu klasičnih keramičkih krunica. Zbog odsustva metala ispod keramike, zub dobija transparenciju i prirodan izgled, tako da ga je teško razlikovati od drugih zuba.

Kao uvod u pune krune, najpopularnije su ljuspice (venir ili laminat), jer pacijenti često imaju veliki strah od brušenja zuba. S obzirom na to da ovdje nema metala, brušenje je manje, lagodnije i kraće traje, a jezgro na koje se nanosi keramika omogućava nijanse veselije bijele, svjetlije i transparentnije boje.

Cirkonijum krune su nekoliko puta čvršće i dugotrajnije od metalnih, stoga nema zabranjene hrane. Možete konzumirati sve vrste namirnica, bez bojazni da ćete oštetiti zub.

Ako vam je dosadilo da izbjegavate slatko, kiselo, toplo i hladno, da stalo bijelite i popravljate zube, cirkonijum krune su pravo rješenje za vas. Jedina mana im je duplo veća cijena u odnosu na porculanski materijal.

oslobodjenje.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0