Kukate na vrijeme i kišu: Glavu gore, osmijeh broj 5 na lice i potrošimo ovaj dan najbolje što znamo Kukate na vrijeme i kišu: Glavu gore, osmijeh broj 5 na lice i potrošimo ovaj dan najbolje što znamo
Znate onu djecu koju majka ljubi samo kad ”neko ima” i kad spavaju. Što sam zla, nisam to ja izmislila nego imam nekoliko poznanica... Kukate na vrijeme i kišu: Glavu gore, osmijeh broj 5 na lice i potrošimo ovaj dan najbolje što znamo

Znate onu djecu koju majka ljubi samo kad ”neko ima” i kad spavaju. Što sam zla, nisam to ja izmislila nego imam nekoliko poznanica i prijatelja koji kažu da su im djeca toliko ”dokundisala” da ih jedva očima gledaju.

Piše: Erna Dervišić

Eh , tako se ja jutros odnosim prema ovom sssiiiivvvvoooooommmmm nebu , ma volim ga samo kad zažmirim jer tad mogu zamisliti da je plavo. Em je sivo, em je nisko pa mi na ramena leglo, em nisam slikar pa da ga na platno prenesem. E pa nastavnice, ako ovo čitate, ima da mi održite jedan brzi kurs crtanja kad se vidimo. Brzi kurs al’ da mi polako pokazujete, jer kod mene vazda važi ona ” reci mi polako, da brzo skontam”.

E dobra vijest ove sedmice je da se moja dobra drugarica dobro osjeća,  nije joj ništa, izgleda da “smo trudni”. Jer ako je ona trudna i mi smo, pošto se svi neizmjerno radujemo tome.

Čitam o ovom retardusu koji je u jednom njemačkom gradu prnađen mrtav sa 47 zmija na sebi … e pa hajd’ se suzdrži i ne reci … ma dobro hajd’ neću , nikome ne želim smrt. Al’ da je retardus , retardus je.

Kad je sve prohladno i sivo, otvorim inbox i pročitam vic koji mi je poslao moj drug M.D. …sve se razvedri , ostanu još samo suze , al’ one veselice. Ama onaj vic kad se Rus , Amer i Mujo hvale o posebnim stvarima iz svoje zemlje. Pa jedan kaže da su oni izmislili auto koje za 1,5 sec. dostigne ubrzanje od 0 do 100 , pa drugi kaže kako su oni napravili zgradu od 250 spravtova a Mujo veli da kod nas ima Ibro , koji ima toliku ”onu” stvar da mu 12 golubova stane na nju. Kad su vidjeli da su pretjerali Rus i Amer skratiše i produžiše te autu treba 4 sec, da postigne brzinu , zgrada nije 250 nego 150 spravova a Mujo će na to ” dobro, pretjerao sam, nije mu baš toliki. Onaj dvanaesti golub ne stane ba sa obje noge, nego stoji samo na jednoj.

Ovog trena se nebo otvorilo i počela je kiša kako to naš narod kaže ” iz neba i iz zemlje”. Samo da ne bude leda al’ ako bude i njega, opet će ostati svega i nama i prirodi da se prehranimo. Nek smo mi na broju…sve se ostalo nadoknadi.

Naslov ”šta napisati dečku koji vam se dopada ” hallloooo  pa zar nam i za to trebaju upute. Lijepo mu napišeš ”halo dečko, ja se tebi zabavljam, hoćemol se sviđat”. Ako ga ovo ne zbuni i ne zabudaleše, skontat će poruku garant.

Sinoć pročitah priču o velikoj ljubavi Njenoj i sve su prilike da ću početi vjerovati u ono da sve velike ljubavi završe … uuhhhh ne mogu ni izgovoriti tu riječ. Hladna je … prehladna.

Postoje žene koje ko zapete puške čekaju da neki muškarac nešto objavi ili da bude ”razgovorljiv”(provala nečija). Pa iste sekunde komentarišu i pišu u inbox , kao potrebno im je šire objašnjenje teksta. A opet postoje i one koje su istovremeno bile ljubavnice jednom te istom čovjeku. A svaka je mislila da je jedina. Pa mi nešto smiješno kad pročitam kako jedna , druga i treća međusobno razmjenjuju komplimente ” draga divna si” , ”draga odaj mi recept kako si tako svaki dan sve ljepša” , ”draga mora da je ”nešto” u pitanju”. Jedva se suzdržim da ne napišem ” drage , ne preseravajte se, nego otvorite svoju poštu i uporedite je”. Al’ ne neeee, ja sam sad velika i to se ne valja raditi.

Pet pari naušnica na stolu, a meni se dopale i jedne šeste u izlogu. Ne neeeee, ja sam sad velika i šta je meni podnijeti još jedan par naušnica, ma mogu ja to. Imam ja njih još ali one ”Huremke” od Pesnika su ipak najljepše ,jer sjaje čistim emocijama. E baš ću da ih odaberem za danas, neka njihovo plavetnilo pokaže nebu kako treba da se oboji krajem maja.

Eh dosta je i mene , idemo sad osmijeh broj petak na lice i potrošiti ovaj dan današnji. Mlađi nego danas , ovog 31052013 negdje oko 1020 sati nećemo nikad biti, zato juurriiššššššš na svaku minuticu .

Danas budite nečija kiša, prospite se po njoj/njemu da mu ni milimetar tijela,razuma i misli ne ostane slobodan i natapajte, natapajte,natapajte a kad počne da se guši …heheeee zna se u čijoj ruci je slamka spasa, jedna i jedina. Pa u vašoj naravno.

Volite i pustite da vas neko voli onako kako to najbolje zna i umije … a ja … volim.

Znamo.ba/Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0