Kreševo: Sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja Kreševo: Sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja
Zavičajna udruga “Kreševski citrin” Kreševo, 19. i 20. listopada organizira u Kreševu 10. međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja. Uzimajući u... Kreševo: Sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja

Zavičajna udruga “Kreševski citrin” Kreševo, 19. i 20. listopada organizira u Kreševu 10. međunarodni sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja.

Uzimajući u obzir ogroman broj eksponata koji će biti izloženi na sajmu i simboličnu cijenu ulaza na sajam (1 KM za organizirane posjete djece, studenata i umirovljenika), organizatori ističu kako je ovo dobra prilika za edukativni izlet na kojemu će se moći vidjeti skoro svi minerali svijeta od kojih je izgrađena planeta zemlja, izumrli životinjski svijet koji je naseljavao i naše prostore (slon, nosorog, školjke, ježinci, razne ribe itd.).

Zastupljena je cijela geološka povijest naše zemlje, kao i povijest rudarstva i kovačkog zanata na našim prostorima, gdje će uz predavača biti i vjerodostojne makete objekata u kojima se vršila prerada ruda i obrada metala, ističu organizatori sajma.

Izvor teksta i fotografija: Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *