Kreativni roditelji za kreativnu djecu: Napravite autić brm brm Kreativni roditelji za kreativnu djecu: Napravite autić brm brm
Jedna od najdražih igara djece mlađe vrtićke dobi, neovisno jesu li dječaci li djevojčice, su autići, utrke i sve ostale igre koje uključuju različita... Kreativni roditelji za kreativnu djecu: Napravite autić brm brm

Jedna od najdražih igara djece mlađe vrtićke dobi, neovisno jesu li dječaci li djevojčice, su autići, utrke i sve ostale igre koje uključuju različita prijevozna sredstva koja viđaju po cesti. A još ako svoje autiće i sva ostala željena vozila izrade uz vašu pomoć, zabava i zadovoljstvo bit će još veće.

Dakle, hajdemo danas uroniti u brm brm svijet!

Za izradu auta brm brm potrebno je:

– kartonske kutije različitih veličina (dobrodošle su sve, od čaja, kaladonta, parfema, kreme…)
– pik traka
– ljepilo (neko koje čvrsto lijepi, ako imate)
– čepovi od plastične ambalaže
– tempere
– flomasteri
– rolice od toalet papira
– špaga

0561007.48

Kad prikupite sve potrebno za rad, pregledajte sve što ste stavili ispred sebe, dotaknite svaku kutijicu, usporedite veličine… Istraživanje materijala potiče kreativnost, a djeca, kao što znamo, najbolje uče istražujući. U dogovoru s mališanom odaberite jednu veću i jednu manju kutiju. Veća kutija predstavljat će podvozje i vrata, a manja stakla i krov našeg auta brm brm.

Zajedničkim snagama kutije oblijepite pik trakom i manju kutiju zalijepite na sredinu veće. Na taj način dijete vježba motoriku, a pomažući vam razvija socijalnu kompetenciju. Nakon toga konzultirajte vašeg malog stručnjaka/stručnjakinju oko marke i tipa automobila, ili bar oko boje ako ove druge stvari još nije naučio. Naravno, oduševite se njegovim izborom i potaknite ga da vam kaže što sve zna da postoji na autu. Ako želi, neka nacrta na auto tko/što sve treba biti u njemu.

Odaberite čepove za farove i kotače. Učvrstite ih ljepilom na vaš auto brm brm. Dok se ljepilo suši, razgovarajte s mališanom o bojama i oblicima, tako dijete razvija kognitivno mišljenje.

Kad ste utvrdili sve bitne detalje, uzmite tempere i obojajte vaše divno vozilo. Kako biste još više naglasili ljepotu auta brm brm, nacrtajte mu i jedan veliki osmijeh. A onda pogledajte osmijeh i oduševljenje na licu vašeg mališana.

Na isti način možete napraviti još nekoliko automobila i organizirati utrku.

Sad kad imate svoj pravi auto brm brm, u redu je napraviti i pistu za njega. Na nekom čistom dijelu stola ili poda zalijepite dvije dužine pik trake tako da dobijete cestu odnosno pistu iiiiii…

0542007.48

…3, 2, 1, kreeeniiii!

Prijedlog: Ili, ako je vaše najdraže djetešce sklonije vlakovima, umjesto kotača na dno vozila poprečno nalijepite dvije ili tri role od toalet papira i dobit ćete sjajan vlak. Vagone radite na isti način, samo od manjih kutija. Povežite lokomotivu i vagone špagom, na gornje površine kutija zalijepite čepove za dimnjake i dobit ćete prekrasan vlak.

0572007.48

Uživajte sa svojim mališanima, zajednička igra veliki je govor ljubavi za njih.

Savjetuje:
Teta Maja/Mali kreativci

 Magazin.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0