Korisni savjeti za biljke Korisni savjeti za biljke
Kora od banane Jeste li znali da je banana puna kalija. To je mineral koji povoljno djeluje na vaše cvijeće (oživljava boju cvijeća). Nakon što ste... Korisni savjeti za biljke

Kora od banane

Jeste li znali da je banana puna kalija. To je mineral koji povoljno djeluje na vaše cvijeće (oživljava boju cvijeća). Nakon što ste bananu pojeli, nemojte baciti koru. Posušite ju u pećnici jedno 15-ak minuta na 80 °C. Kada se ohladi, usitnite ju i rasporedite po zemlji od lončanice ili po cvjetnjaku. Odmah potom zalijte cvijet vodom.

Talog od kave

Nakon što ste uživali u šalici dobre kave, nemojte baciti talog. A ako ga već namjeravate baciti nikako to ne činite tako da ga izlijete u kuhinjski sudoper. Mogli biste imati problema začepljenim odvodom. Talog možete iskoristiti na razne načine: ukoliko talog pomiješate sa vrtnom zemljom, poslužit će kao zamjena za treset; talog daje zemlji kiselost koja posebno pogoduje rastu agruma, borovnica, paprati i azaleja puževi ne vole talog od kave jer je u većoj koncentraciji za njih otrovan, stoga biljke posađene u vrtu možete zaliti talogom od kave posut po površini zemlje lončanica talog blago gnoji zemlju, a istovremeno tjera biljne mušice.

Jabuka

Plinovi koje ispušta kora zrele jabuke ubrzavaju rast biljke i stvaranje pupoljaka. Ukoliko želite da vam mlada lončanica bolje raste stavite pored nje zrelu jabuku. Isto tako, ako ne želite da vam cvijeće u vazi brzo uvene, nemojte pored njega držati jabuke. Ako kupite nedozrelo voće (mango, ananas) stavite ga u košaru zajedno sa jabukama, pa će prije dozrijeti.

http://www.prakticanzivot.com/korisni-savjeti-za-biljke-127

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0