Kombinirajte zavjese i učinite vaš dom spektakularnim Kombinirajte zavjese i učinite vaš dom spektakularnim
Sigurno niste znali da dobro izabrane zavjese mogu u potpunosti transformisati svaku prostoriju vašeg doma za samo nekoliko minuta. Donosimo deset modernih načina kako... Kombinirajte zavjese i učinite vaš dom spektakularnim

Sigurno niste znali da dobro izabrane zavjese mogu u potpunosti transformisati svaku prostoriju vašeg doma za samo nekoliko minuta. Donosimo deset modernih načina kako da uz pomoć zavjesa vašem domu date ljepši i moderniji izgled.

Crveno-bijela kombinacija

675688curtains

Iskoristite zavjese da biste naglasili i onaj manje naglašeni dio vašeg doma. Crveni porub na zavjesama savršeno odgovara modernim foteljama u dvije boje. Ako vam je potrebno više dnevne svjetlosti, zavjesu prebacite na jednu stranu prozora.

Dašak prirode

850575curtains

Zavjese do poda djeluju sofisticirano te će ublažiti strogi izgled drvenih roletni. Na karnišu zakačite trake napravljene od istog dezena kakav se nalazi i na stolicama kako biste stvorili veselu i razigranu atmosferu u prostoriji. Zelena nijansa, koja preovladava u ovoj sobi, donosi pozitivne vibracije i podsjeća na prirodu.

Drveni držači za zavjese

676446curtains

Ako ste dovoljno srećni da u dnevnom boravku imate prozore preko cijelog zida, zavjese moraju biti što tanje i prozračnije kako biste imali nesmetani pogled napolje. Drveni držači zavjese će uredno “pomjeriti” sa prozora te ih neće izgužvati kao što je slučaj sa svilenim trakama i špagom za paravane. U prostorijama sa većom količinom prirodne svjetlosti birajte što svjetlije zavjese, jer će one mnogo sporije izblijediti na suncu.

Crvena karniša

1230294curtains

U uređenju enterijera, obično se sasvim malo pažnje posvećuje karnišama. To je velika greška, jer baš one prostoriji daju lični pečat. Visoko postavljena karniša lakirana u crvenu boju privući će pažnju svakome ko uđe u sobu. Zavjese su bijele i jednostavne te izgledaju savršeno u kombinaciji sa crvenim jastucima, stolicama i drugim detaljima u sobi.

Podijelite prostoriju

703555curtains

Zavjesama ćete na jednostavan i atraktivan način podijeliti sobu na više korisnih dijelova. Na slici, bijele zavjese odvajaju krevet od ostatka spavaće sobe. Takođe, tamnim paravanom sakrijte radni sto kada vam nije više potreban.

Ombré efekat

1620222curtains

Isprane zavjese u boji suptilan su i elegantan način da unesete vedrinu u određenu prostoriju. Svijetlo koraljna nijansa daje dašak živosti ovoj, inače neutralnoj, dnevnoj sobi. Svježe ubrano cvijeće i jastuci dodatno obogaćuju prostor  dok mu zavjese uombré stilu daju sofisticiran izgled.

Uticaj sa istoka

ž

Tamno sive zavjese unose dašak topline u ovaj hodnik u kojem je sve kao “pod špagu“. Zavjese su neutralne kako bi tkanina na krevetu što više došla do izražaja. Takođe, ove zavjese savršeno odgovaraju i ostalim materijalima u hodniku poput pletene korpe, papirne lampe ili modernih fotografija na zidu.

Zaštita od propuha

1424019curtains

Zavjesa koju ste zakačili ispred vrata  vršiće tri funkcije i to: “kontrolisaće” propuh, daće dodatnu privatnost vačim ukućanima te će unijeti dekorativne note u inače bezličan i jednostavan hodnik. Motivi listova na zavjesi “eho” su bašte koja se nalazi ispred kuće i vaza  na stolu u kojima se nalaze biljke usljed čega se skoro pa  briše granica između unutrašnjosti i spoljašnjosti.

Kombinacija uzoraka sa različitim motivima

3656520curtains

Prilikom uređenja spavaće sobe, pokušajte da zadržite opušteni izgled tako što ćete iskombinovati više jednostavnih detalja. Krevet saikat motivima djelovaće veoma efektno u odnosu na bijelu boju koja preovladava u prostoriji.

Garderoba

4428224curtains

Ako pravite garderobu, razmislite o tome da umjesto vrata, prostoriju podijelite pomoću zavjesa. Na taj način nećete izgubiti na prostoru, a zavjese uvijek možete iskoristiti da prikrijete eventualni nered kada, jednostavno, ne stignete sve da pospremite.

Autor: minimagazin.info

 

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0