Koliko je sna potrebno mališanima? Koliko je sna potrebno mališanima?
Koliko će beba spavati itekako zavisi i od njenog karaktera, pa tako neke spavaju po cijeli dan, a neke jedva sastave nekoliko sati sna.... Koliko je sna potrebno mališanima?

Koliko će beba spavati itekako zavisi i od njenog karaktera, pa tako neke spavaju po cijeli dan, a neke jedva sastave nekoliko sati sna. Ipak, postoji “mjera” koja se odnosi na uzrast djeteta.

0-3 mjeseca

Većina beba spava od 16 do 18 sati na dan, uglavnom nakon presvlačenja i hranjenja. U ovom uzrastu bebe se prilagođavaju na život izvan maminog stomaka, pa je prirodno da se veoma često bude, pogotovo u toku noći.

3-6 mjeseca

Kako beba raste, tako se smanjuju njene potrebe za spavanjem. Ipak, ne bi trebalo da spava manje od 13 sati dnevno, od čega na spavanje u toku dana “otpada” oko tri sata. Pošto se beba sada više ne hrani svaka tri sata, možete polahko početi sa “treningom” noćnog spavanja.

6-12 mjeseca

Ovo je pravo vrijeme da bebu naučite da spava tokom cijele noći. Ukupno vrijeme spavanja sada se svodi na 13 sati dnevno, što znači da preko dana treba da spava dva puta po dva sata, a noću devet. Ovo je idealno vrijeme da sprovedete u djelo naš sedmodnevni plan učenja spavanja.

12-24 mjeseca

Potrebe za snom se sada svode na oko 12 sati u toku dana, s tim što dijete treba da spava dva-tri sata popodne, a ostatak se odnosi na noćno spavanje. Većina djece uzrasta od dvije godine spavaju u toku dana samo sat vremena, dok noću spavaju devet sati “u komadu”.

2-4 godine

U ovom uzrastu djeci je potrebno desetak sati sna, uglavnom noćnog. Neka djeca prestanu da spavaju popodne već kada navrše dvije godine, ali većina to čini sa tri-četiri. Ako vaše dijete neće da spava popodne, ne mora, ali trebalo bi da miruje najmanje pola sata.

Autor: Life Content

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0