Kolektivno vjenčanje u Prijedoru naišlo na podršku lokalne vlasti Kolektivno vjenčanje u Prijedoru naišlo na podršku lokalne vlasti
Nakon vjenčanja i sklapanja braka dolaze djeca. Gradska vlast je pokrovitelj manifestacije, jer želi stimulirati mlade da se žene i udaju i rađaju djecu.... Kolektivno vjenčanje u Prijedoru naišlo na podršku lokalne vlasti

Nakon vjenčanja i sklapanja braka dolaze djeca. Gradska vlast je pokrovitelj manifestacije, jer želi stimulirati mlade da se žene i udaju i rađaju djecu. Tako će Prijedor imati budućnost, poručio je Pavić

Deset parova je danas u Prijedoru stupilo u brak na četvrtom kolektivnom vjenčanju koje su i ove godine organizirali lokalna uprava i Informativno-poslovni centar  “Kozarski vjesnik”.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da je u pitanju svečanost koja šalje poruku da je ovo grad mladih i obiteljskih ljudi.

– Nakon vjenčanja i sklapanja braka dolaze djeca. Gradska vlast je pokrovitelj manifestacije, jer želi stimulirati mlade da se žene i udaju i rađaju djecu. Tako će Prijedor imati budućnost – poručio je Pavić.

Direktor IPC “Kozarski vjesnik” Zoran Sovilj istaknuo je da je zadovoljan što je gradska uprava prihvatila njihovu ideju i podržala četvrtu godinu organiziranje ove svečanosti.

– I ove godine smo poslali jednu lijepu poruku, ne samo o braku kao instituciji koju treba njegovati, već i o potrebi zajedničkog života svih ljudi – kaže Sovilj.

Manifestacija je održana na platou ispred zgrade Administrativne službe grada točno u podne, a za mladence su osigurane besplatne vjenčanice, buketi, frizure, svadbeni koktel i torta, prigodan muzički program, fotografije i video-snimak vjenčanja.

I danas je, kao i prethodne tri godine, uobičajeno prisustvo odbornika lokalnog parlamenta zamijenio gradonačelnik Marko Pavić koji je buduće supružnike darovao novčanim poklon bonovima od 300 KM. Čin vjenčanja obavila je matičarka Radmila Zorić.

U dosadašnjim kolektivnim vjenčanjima u gradu na Sani sudbonosno “da” izgovorio je 41 par, a i ovogodišnjem je, osim rodbine i prijatelja, prisustvovao veliki broj Prijedorčana.

Izvor: Dnevno.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *