Koje su to vještine za pozitivno razmišljanje Koje su to vještine za pozitivno razmišljanje
Nekada sam bila nervozna i lako planula na svaku sitnicu. Stresni način života doveo me do toga da sam vikala na ljude na poslu,... Koje su to vještine za pozitivno razmišljanje

Nekada sam bila nervozna i lako planula na svaku sitnicu. Stresni način života doveo me do toga da sam vikala na ljude na poslu, iako mi je nešto drugo “diglo tlak”.

A onda sam odlučila promijeniti se: čuti, govoriti, misliti, vidjeti i činiti samo pozitivne stvari. Prestala sam s tužaljkama, kritikama, ogovaranjima, ljutnjom.

Počela sam propuštati pješake na pješačkom prijelazu s osmjehom na licu, dala sam prednost i automobilu čiji se vozač drsko gurao pred ulaskom u raskrižje.

Tko zna, možda je taj drznik kirurg kojeg su zvali da spasi nečije dijete, nečiju majku, nečijeg najboljeg prijatelja! U uredu se nisam uključila u temu postizborne kuhinje; ja sam svoje rekla na izborima.

S iskrenim zanimanjem počela sam pitati ženu na blagajni samoposluživanja: “Kako ste?”, a ona je, dotad mrzovoljna lica, uzvratila osmjehom i ljubaznošću. Prestala sam kritizirati i prosuđivati druge ljude i događaje, a nisam niti ogovarala ikoga. Moj se svijet promijenio.

Ideja za rješenje toga problema:

Pokušajte i vi! Misliti pozitivno ne znači da ćete ignorirati svijet oko sebe ili, ne daj Bože, zabiti glavu u pijesak.

Iznenadit ćete sami sebe! Današnji će vam se dan toliko svidjeti da ćete poželjeti nastaviti tako i sutra, i dan iza. I svaki put kada vam glavom proleti negativna misao, protjerat ćete je i pomisliti na nešto pozitivno.

Napokon će vam postati jasno da nemate vremena za negativnost i da vam ona nepotrebno crpi dragocjenu energiju. Dan završite pomislivši na sve što ste doživjeli, sa zadovoljstvom i zahvalnošću.

Promatrajte posljedice svog promijenjenog ponašanja. Ne samo da vas drugi ne nerviraju, nego se i sami osjećate ugodnije u svojoj koži. Imate više vremena, energije, ideja. Počnite već danas!

Izvor:jutarnji.hr

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0