Klimatski uređaj nije jedino što će Vas rashladiti u ljetnim danima Klimatski uređaj nije jedino što će Vas rashladiti u ljetnim danima
Vrućine su lagano nastupile, ali umjesto klimatizacijskih uređaja, rashladiti se možete pomoću posebnih ljetnih napitaka koje svako može pripremiti kod kuće. Pire od dinje... Klimatski uređaj nije jedino što će Vas rashladiti u ljetnim danima

Vrućine su lagano nastupile, ali umjesto klimatizacijskih uređaja, rashladiti se možete pomoću posebnih ljetnih napitaka koje svako može pripremiti kod kuće.

Pire od dinje

Ovo piće asocira na Jamajku jer je tamo vrlo popularno. Nevjerojatno je osvjžavajuće i jednostavno za pripremiti. Dinje su sjajan izvor vitamina C, a kad umjesto cijeđenja napravite pire, zadržat ćete sve hranjive tvari.

Narežite dinju u kockice stavite ih u blender i napravite pire, u smjesu dodajte malo vode ako je potrebno. Ohladite ili poslužite s ledom. (Možete upotrijebiti i lubenicu)

Voda s krastavcima i mentom

Možda vam se čini kao neobična kombinacija, ali hladna voda s nekoliko kriški krastavca i malu grančicu mente predstavlja ukusno, osvježavajuće ljetno piće.

Stavite dvije do tri kriške krastavca i nagrubo narezane mente u čašu vode. Ohladite u frižideru.

Ljetni napitak od đumbira

Začinsko piće, rekli bi neki. Možda se čini besmislenim kad su u pitanju visoke temperature, ali začinjena hrana u biti pomaže tijelu u reguliranju vlastite temperature. Đumbir također čini čuda.

  • 1,5 litara mineralne vode
  • sok iscijeđen iz jedne limete
  • 40 grama đumbira
  • pola šoljice nasjeckane mente
  • zaslađivač po izboru

Sve pomiješajte u blenderu i poslužite ohlađeno. Možete i procijediti sadržaj ako vam se ne sviđa kombinacija đumbira i mente, ali bolje je konzumirati sve.

Ledeni zeleni čaj s limunom i mentom

Izbjegnite zagrijavanje kuhinje pripremajući čaj tako što ćete ga skuhati na otvorenom, na suncu.

  • 15 filtar vrećica zelenog čaja
  • 3,5 litara vode
  • pola šoljice isjeckanih listova mente
  • sok iz dva limuna
  • zaslađivač po vlastitom ukusu

Kombinirajte sve sastojke  osim soka od limuna i zaslađivača odjednom u većoj posudi i ostavite na suncu 3 -4 sata ovisno koliko crn čaj želite. Uklonite vrećice, dodajte sok od limuna, rashladite i poslužite s ledom.

Umjesto skupih i ujedno nedravih kupovnih napitaka za rashlađivanje, sami sebi osmislite idealnu kombinaciju. Šta znate, možda se neke od vaših omiljenih sastojaka idealno kombinuju 😉

Nanny

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0