Kankun: nezaboravno letovanje u Meksiku! Kankun: nezaboravno letovanje u Meksiku!
Meksiko je najveća zemlja Srednje Amerike, poznata kao zemlja Asteka i Maje, Panča Vilje, Brzog Gonzalesa, kao zemlja postojbina kukuruza, paprike, pasulja i vanile.... Kankun: nezaboravno letovanje u Meksiku!

Meksiko je najveća zemlja Srednje Amerike, poznata kao zemlja Asteka i Maje, Panča Vilje, Brzog Gonzalesa, kao zemlja postojbina kukuruza, paprike, pasulja i vanile. Jednu od najpopularnijih karipskih destinacija proslavili su i Frida Kalo, Karlos Fuentes, režiser Giljermo del Toro i prelepa Salma Hajek. Možda više od svih – čili papričica i tekila. Zbog svega ovoga, ali i mnogo drugih stvari, Meksiko je jedna od najposećenijih zemalja sveta. Po broju stranih turista, Meksiko je u samom vrhu svetskih destinacija i zauzima izvanredno 6. mesto. Akapulko je omiljeno letovalište Amerikanaca, dok Evropljani najčešće posećuju Kankun.

Samo Kankun, sa svojim prelepim plažama sa belim peskom, tirkiznom vodom, luksuznim odmaralištima i all-inclusive hotelima privlači 15 miliona turista godišnje. Osim što je mesto na koje Evropljani najčešće dolaze, Kankun je destinacija odakle se mogu preduzeti mnogi izleti i aktivnosti čime bi se kompletirao obilazak Meksika. Naše turističke agencije imaju izvanredne ponude hotela za Kankun, koji možete iskoristiti za svoju bazu, a zatim istražiti okolinu.

Plaže i hoteli za letovanje iz snova Kankun je širom sveta poznat po svojim prelepim, belim peščanim plažama u kojima može da se uživa tokom većeg dela godine. Plaže Kankuna se nalaze duž Bulevara Kukulkan i prostiru se na 22 km. Od Kankuna do obližnjeg Tuluma prostire se neverovatna Rivijera Maja – široki pojas peskovite plaže koja izlazi na okean. Najbolji delovi rivijere pripali su luksuznim hotelima.

Ako ne znate da plivate, putujete sa decom ili starijim osobama, predlažemo vam da izaberete hotel blizu Ostrva žena (Isla muheres), jer je tu more najmirnije i veoma meko udara o pesak. Na ostrvu Isla Mujeres možete da ronite i istražujete podvodni svet. Ako pak odsedate u hotelu u centru grada, a želite da odete na plažu, možete uživati na bilo kojoj od jedanaest javnih gradskih plaža (Perlas, Langosta, Tortugas, Delfines itd.). Većina njih ima plavu zastavu, koja potvrđuje da su zadovoljile međunarodne kriterijume po pitanju kvaliteta vode, menadžmenta i usluga. Ove plaže su otvorene i za lokalno stanovništvo i za turiste. Meksikanci važe za dobre i srdačne domaćine, a i veoma su predusretljivi vodiči.

Samo sat vremena južno od Kankuna nalazi se živahni grad na plaži Playa del Carmen. Ovaj grad ima izraziti evropski uticaj i za razliku od Kankuna, nema visokih zgrada.

Restorani i barovi za gastronomska uživanja

Meksička kuhinja je jejdna od najpoznatijih na svetu i nudi neverovatno gastronomsko iskustvo, kroz fuziju ukusa meksičke i internacionalne kuhinje. U Kankunu ćete naći restorane nagrađene Mišelinovim zvezdicama, ali i skromne lokalne ugostiteljske objekte sa neverovatno ukusnom, autentičnom, meksičkom hranom. I jedni i drugi nude uživanja za sva čula.

Kankun je veoma poznat po svom noćnom životu, koji se odvija u zatvorenim klubovima, na jahtama ili na plažama, gde vas zabavljaju svetske pevačke zvezde i di-džejevi, a najbolji barmeni spremaju primamljive koktele egzotičnih boja i ukusa, sve dok ne svane. Posebno je hvaljeno mesto Senor Frogs sa živom atmosferom koja traje cele noći.

Priroda koja ostavlja bez daha

Kankun i njegova okolina bogati su prirodnim atrakcijama kao što su veličanstvene močvare, bujne džungle i vodopadi, gde se može uživati u brojnim avanturističkim aktivnostima. Tu su najzabavnija i najuzbudljivija iskustva na vodi, kako biste mogli da provedete trenutke pune adrenalina i zabave. Jukatan je poznat po cenotama, pećinskim jezerima sa slatkom vodom. Cenota na ovom području ima oko 8000, ali su uglavnom u privatnom vlasništvu i od vlasnika zavisi koje će usluge ponuditi.

Ružičasta jezera Las Coloradas se nalaze na vrhu poluostrva Jukatan, nedaleko od Rio Lagartosa. Las Coloradas na španski znači rumeno crveno, a ova turistička destinacija poslednjih godina doživljava procvat zahvaljujući Instagramu. Do skoro su se ljudi kupali u njemu, ali je poslednjih godina zbog zaštite prirodne sredine I očuvanja biodiverziteta, kupanje zabranjeno.

Nakon posete jezeru možete uzeti čamac i proći kroz šume mangroa rezervata biosfere Rio Lagartos. Ovde možete videti krokodile, price i flamingose.

Ronjenje i sportski ribolov

Pored najlepših plaža na svetu, u Kankunu možete uživati u zabavnim aktivnostima na vodi, kao što su: ronjenje, gnjurenje, vožnja kajakom, katamaranom ili gliserom, jedrenje, veslanje i sportski ribolov.

Osim prirodnih čuda, ronjenjem možete da posetite potonule brodove ili obiđete podvodni muzej MUSA: fasciniraće vas bukvalno sve što vidite. Čak 500 skulptura se nalazi ispod vode!

Jedno od najpoznatijih destinacija za ronjenje je Punta Kankun, sa šarenim koralnim formacijama, gde možete videti barakude i ajkule. Ovde možete da vidite jastoge ili škarpine, između ostalog. Dubina ovog mesta je čak 10m i ima veoma dobru vidljivost.

Čičen Icu

Iz Kankuna možete otići na jednodnevni izlet i posetiti jedno od 7 novih svetskih čuda: Čičen Icu, razrušeni grad Maja. Čečen Ica je nekada bio jedan od najvećih gradova i velika ekonomska sila regiona. Najveličanstvenija građevina koju i danas možete videti je 30 metara visoka piramida, poznata kao El Castillo. Ovo arheološka nalazište je jedna od najposećenijih atrakcija, pa ako želite da napravite baš dobre fotografije gledajte da dođete što ranije.

Oko Čičen Ice potoji nekoliko cenota, od kojih je možda najatraktivnija Ik Kil Cenote. Obilazak istorijskog mesta lako možete kompletirati kupanjem u prirodnoj atrakciji i rashladiti se posle dana provedenog na suncu.

Kankun – nezaboravno letovanje

Poluostrvo Jukatan ima sve što vam je potrebno da biste doživeli jedinstveno turističko iskustvo. Iz Kankuna možete da obiđete i druge destinacije na rivijeri Maja, kao što su Plaja del Karmen, Tulum, Isla Muheres i Kozumel. Iz Kankuna takođe možete obilaziti arheološka nalazišta drevnih Maja: Čičen Ice, Kobe i Mujila. Odlična kopnena, vodena i vazdušna povezanost sa drugim delovima Meksika, kao i prvoklasna hotelska infrastruktura pozicionirali su Kankun kao najpoznatiju meksičku turističku destinaciju, ali kao i jedan od ekonomski vodećih gradova u Latinskoj Americi.

Zato ako želite da ste na žurkama koje traju do zore, ili ste pak željni opuštanja u najluksuznijim spa centrima ili ako biste po čitave dane leškarili na plažama sa mekim peskom i gledali u kristalno čisto Karipsko more – Kankun je pravo mesto za vas. Kankun je stvoren da pruži nezaboravno letovanje svima koji ga posete.

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0