Kako živjeti zajedno Kako živjeti zajedno
Najvažnija lekcija koju trebate naučiti ako započinjete zajednički život s nekim, je da kada počnete živjeti s nekom osobom morate započeti i razmišljati o... Kako živjeti zajedno

Najvažnija lekcija koju trebate naučiti ako započinjete zajednički život s nekim, je da kada počnete živjeti s nekom osobom morate započeti i razmišljati o njoj.

Po svojoj prirodi ljudi teže sebičnosti, od izbora kućanskih pomagala, pa drugih sitnica, biraju ih kako bi ugodili sebi, a ne drugome. Ipak, kada dijelite život s nekim, morate napraviti prostora za tu osobu, kao što ona mora napraviti prostora za vas.

Ključ je u izučavanju umjetnosti kompromisa. Postoji tanka linija između savitljivosti kako biste ugodili drugoj osobi, i prevelikog savijanja u kojem ćete se slomiti ili izgubiti svoju osobnost u procesu.

Većina žena naučila je kako za ljubav trebaju nešto žrtvovati, te stavljati druge na prvo mjesto. Potencijalna opasnost takvog razmišljanja je da se žena odriče svoje osobnosti i postaje nešto što nije. Da bi ugodila suprugu, ona se odriče svojih snova, želja i potreba. Gubi tako djelić po djelić sebe,  a s vremenom i ono svoje najvrjednije.  A dio te tragedije je da kada izgubite sebe, više nemate što ponuditi partneru.

Što bi prema tome bilo svinuti se dovoljno, ali ne previše? Morate sami sa sobom razjasniti koje stvari su vam bitne, a koje nisu. Koje su stvari oko kojih možete napraviti kompromis? Možda su to financije, možda više nećete moći toliko trošiti na kablovsku ili internet? Jednom kada shvatite kako se ne isplati svađati oko sitnica koje vam nisu bitne, imat ćete manje prepirki oko stvari koje su vam važne.

Dalje, morat ćete odlučiti tko radi one stvari koje ni jedno ni drugo ne želi. Npr. čišćenje kupaonice. Računi se moraju platiti. Netko mora ići u nabavku. Ako unaprijed odvojite vremena možete napraviti sustav koji će funkcionirati za oboje dobro. Naravno, to neće sličiti na sustav kakav je prakticirala vaša majka, ali važno je da nađete sredinu koja vama odgovara i potrebama vašeg suživota.

Uvijek će postojati stvari oko kojih se nećete složiti, ali na sreću to će biti sitnice.

Izvor: CoverMagazin

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0