Kako ustati ranije bez puno muke Kako ustati ranije bez puno muke
Najnovija studija Sveučilišta u Torontu otkrila je da ranoranioci imaju pozitivniji stav o životu nego oni koji vole duže spavati. Jedno od objašnjenja je... Kako ustati ranije bez puno muke

Najnovija studija Sveučilišta u Torontu otkrila je da ranoranioci imaju pozitivniji stav o životu nego oni koji vole duže spavati.

Jedno od objašnjenja je i to da su ranoranioci duže izloženi suncu, odnosno dnevnoj svjetlosti koja potiče stvaranje serotonina, koji je poznat i kao hormon sreće.

Uglavnom, ako ste noćne ptice i za vas postoje tri bezbolna načina kako ustati ranije i biti raspoložen cijeli dan:

1. Ustanite 10 minuta ranije, vaše tijelo će se nakon nekoliko dana naviknuti na promjenu.

2. Potrudite se da i vikendima ustajete barem u približno vrijeme kao i tokom sedmice. Pomoglo bi i da ustajete ranije barem jedno jutro tokom vikenda.

3. Što češće se izlažite zrakama svjetlosti. Doručkujte ispred prozora, a tu se možete i šminkati. A najbolje bi bilo i da prošećete dio puta do posla, savjetuje health.com.

Izvor: Net.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *