Kako u stanu koji je predviđen za jednu, dobiti dvije dječje sobe? Kako u stanu koji je predviđen za jednu, dobiti dvije dječje sobe?
Primjer smo pronašli na portalu Magazin.hr. Pogledajte kako arhitektica Ana Đurđek Kuga pronalazi idealno rješenje na upit čitateljke najpoznatijeg lifestyle hrvatskog portala. Molila bih... Kako u stanu koji je predviđen za jednu, dobiti dvije dječje sobe?

Primjer smo pronašli na portalu Magazin.hr. Pogledajte kako arhitektica Ana Đurđek Kuga pronalazi idealno rješenje na upit čitateljke najpoznatijeg lifestyle hrvatskog portala.

Molila bih za pomoć. U prilogu šaljem originalni nacrt stana s mjerama, a htjeli bismo dodati još 1 dječju sobu. Mi smo napravili malu dječju sobu, tako da smo napravili knauf zid od ulaza u kuhinju do izlaza na lođu, tako da unutra ima i prozor i struja i grijanje. To je jedino što smo mijenjali u stanu, a sad smo dobili još jednu malu bebu pa bi nam trebala negdje u stanu još jedna dječja sobica u kojoj će danas-sutra biti smješten uz ostalo i pisaći stol.

U stanu nema nosivih zidova, ali na ulazu u boravak se nalazi dimnjak koji ne možemo micati ni rušiti. Mislili smo možda ostaviti lođu i tamo preseliti blagovanski stol koji se sada nalazi u kutu boravka nasuprot vrata od lođe.

Kako ste već napravili male preinake u stanu, a zidovi nisu ograničavajući element, moguće je dosta jednostavno uz male pomake postići željeni raspored. Mali ograničavajući element su otvori, pa je zapravo lokacija istih, uz postojeći dimnjak, faktor koji je ključan za buduću organizaciju.

Postojeće stanje

Postojeće stanje

Vaša soba je zaista prostrana, a nije je moguće pregraditi u dvije funkcionalne dječje zbog jednostrane orijentacije, predlažem da u nju smjestite veći ugradbeni ormar i time oslobodite planirane dječje sobe viška istih, budući da su njihovi kvadrati zaista ograničeni.

Pokušala sam zadržati postojeći raspored uz što manje intervencija unutar već postojećih učinjenih.

Kako ste već izveli jedan pregradni zid, predlažem Vam isti proširiti i na površinu smočnice, odnosno dijele kuhinje. Zajedničkim ulazom te izmaknutim zidom između budućih soba dobivate mjesto za ugradbeni ormar te zonu spavanja i rada.

Sobice nisu prostrane, ali zaista mogu biti funkcionalne.

Kuhinja ostaje na postojećoj lokaciji, samo se pregradni zid između nje i dnevne zone uklanja, čime dobivate jednu jedinstvenu povezanu zonu te dodatne kvadrate u funkciji dnevnog prostora.

Ulaz ima direknu vezu s dnevnim dijelom, ali i kružnu preko kuhinje, čiji je bočni zid također djelomično uklonjen.

Varijantno rješenje

Varijantno rješenje

Klasični blagovaonski stol zamijen je fleksibilnijom varijantom, čime ste dobili sve potrebne zone unutar stana, ali i praktičnu i preglednu organizaciju.

Lođa je zadražala svoju poziciju, jer je ipak mali izlaz na van nezamjenjiv za brzi obrok, ugodnu ljetnu večer, ili jutarnju kavicu na zimskom suncu.

Priložena galerija nudi uvid u veseli obiteljski stan u Poljskoj, koji vam pruža nesputan i neobavezan pristup uređenja interijera koji ne veseli samo djecu nego zasigurno i odrasle.

Savjetuje:
Ana Đurđek Kuga, dipl. ing. arh

Izvor: Magazin.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0