Kako sklopiti povoljan poslovni dogovor: Nekoliko praktičnih savjeta koji garantuju uspjeh Kako sklopiti povoljan poslovni dogovor: Nekoliko praktičnih savjeta koji garantuju uspjeh
Obično kupci ne moraju dokazivati da su najbolja opcija za kupnju neke tvrtke. Naravno da prijašnji vlasnici žele da rezultat njihovog truda i rada... Kako sklopiti povoljan poslovni dogovor: Nekoliko praktičnih savjeta koji garantuju uspjeh

Obično kupci ne moraju dokazivati da su najbolja opcija za kupnju neke tvrtke. Naravno da prijašnji vlasnici žele da rezultat njihovog truda i rada završi u dobrim rukama, ali novac je bez premca najvažniji faktor, prenosi liderpress.hr.

Odnos ponuđača i kupca

Odnos između ponuđača i potencijalnog kupca uvijek je bitan faktor pri zaključivanju poslovnih ugovora. Preporuka nekoga tko zna vlasnike tvrtke je jako dobar početak. Na taj ćete način steći povjerenje i ubrzati sam proces.

Preliminarna analiza

Kao potencijalni kupac, morate procijeniti vrijednost i veličinu tvrtke koja vas zanima. To znači da morate imati uvid u sve stavke – kakva je korporativna kultura, tko su zaposlenici, kakve su prilike za rast, kakva je konkurencija, kako tvrtka kotira među potrošačima i slično. Ne samo da će to impresionirati ponuđača, već vam takve informacije mogu biti od pomoći prilikom pregovaranja.

Formuliranje ponude

Kada radite poslovnu ponudu, morate razumjeti kako trenutni vlasnici gledaju na vrijednost tvrtke. Ako prolazite kroz pregovaračke procese, morate znati kako ponuđač gleda na vašu ponudu. Najbolji način da to saznate jest da jednostavno pitate.

Zaključivanje ugovora

Jednom kad postignete dogovor, bitno je imati točne podatke o financijskim i poslovnim detaljima. Vjerojatno ćete još neko vrijeme potrošiti na pravne postupke. Ako ste pažljivo pristupili svakom stadiju pregovora, ne bi trebalo biti nikakvih neugodnih iznenađenja.

Izvor:Brzevijesti

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0