Kako se pegla košulja :) Kako se pegla košulja :)
Svi mi znamo da je svakodnevne kućne poslove neophodno obaviti, ali nam je najčešće mučno i kad samo pomislimo na to šta nas sve... Kako se pegla košulja :)

Svi mi znamo da je svakodnevne kućne poslove neophodno obaviti, ali nam je najčešće mučno i kad samo pomislimo na to šta nas sve čeka. Iako ne peglamo baš svakog dana i ovaj posao kad-tad mora da se obavi. Izgužvane majice, farmerice, pantalone… I sve to mora neko da ispegla. I hoće. Ali kad treba ispeglati košulju, tek tad nastupa pravo mučenje za većinu nas. Kragna, dugmići, manžetne…Kako sve to opeglati, a da ne ostanu nabori? U ovom tekstu ćemo objasniti kako pravilno ispeglati košulju i na koje delove obratiti najviše pažnje.

Kako se pegla košulja

  1. Kada peglate košulju, peglanje počinjete od kragne. Prvo peglate naličje okovratnika i to tako da peglu jako pritisnete pa polako prelazite preko njega. Zatim se kragna pegla sa druge strane, a najbolji rezultat ćete dobiti ako je malo razvučete kako bi pegla lakše prelazila preko nje.
  2. Kada ste završili sa kragnom, sledeći korak su rukavi. Oni obično predstavljaju najveći problem za one koji nisu baš iskusni u izvođenju ovog kučnog posla. Idealno je kada imate posebnu dasku za peglanje rukava jer u tom slučaju, rukave je potrebno samo prevući preko nje i detaljno ih opeglati. Međutim, ako ste jedan od onih koji nemaju ovu posebnu dasku, rukave ćete ispeglati tako što ih položite ravno i pređete peglom preko njih sa obe strane. Ovde se možete poslužiti i trikom: urolajte peškir, ubacite ga u rukav i tako ga ispeglajte. Ovako ćete izbeći stvaranje nabora. Manžetne peglajte sa obe strane i to prelazeći peglom preko njih od gore prema dole.
  3. Sledeća se pegla prednja strana košulje i to odozdo prema ramenima. Kada peglate deo na kojem se nalazi dugmad, dobro ga razvucite rukom pa temeljno opeglajte tkaninu između dugmića. Ovo ćete najlakše uraditi ako košulju stavite na neku mekanu tkaninu, tako da dugmat utone u nju.
  4. Kada je veći deo posla gotov, vreme je da se pozabavite šavom između prednjeg i zadnjeg dela košulje. Peglu snažno prislonite na ovaj deo i dobro opeglajte.
  5. Kada ste završili sa prednjim delom, košulju stavite na dasku i polako ispeglajte unutrašnjost.

Savjeti

  1. Kada ste završili sa peglanjem, obavezno pogledajte da li vam je neki deo košulje izmakao.
  2. Pazite da prilikom peglanja ne izgužvate ponovo delove koje ste već opeglali
  3. Obavezno vodite računa o tome da pegla bude dobro ugrejana pre nego što počnete sa peglanjam

Izvor:kakopedija.com/zivotni-stil

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0