Kako Postati Uspješna Poslovna Žena? Kako Postati Uspješna Poslovna Žena?
Sve više žene ima tendenciju da postanu uspješne u poslu kojim se bave. Međutim, to nimalo nije lak posao. Uspjeh se ne dešava niti brzo niti lahko, već... Kako Postati Uspješna Poslovna Žena?

Sve više žene ima tendenciju da postanu uspješne u poslu kojim se bave. Međutim, to nimalo nije lak posao. Uspjeh se ne dešava niti brzo niti lahko, već je uglavnom produkt dugogodišnjeg, mukotrpnog rada. Časopis ”Elle” odlučio je da sakupi savjete žena koje su prošle trnovit put do uspjeha i podijelile ih sa svim damama koje sebi žele podjednako dobru karijeru.

Šta vam je činiti i kako se izboriti u bari punoj krokodila? Pogledajte savjete žena koje su u tome uspjele.

Kako ”prodati” sebe, ali ne i svoju dušu?

Nijedan uspjeh, a tako ni poslovni, ne dolazi preko noći. Upravo zato, osim puno truda treba i puno strpljenja. Potrebno je određeno vrijeme da počnete da se dokazujete onima kojima treba i da ostali u tom poslu čuju za vaše ime. Najbolji savjet koji možete čuti? Ne stidite se! Nikada se nemojte plašiti da nazovete, pošaljete mejl, tražite savjet, kažete da nešto ne razumijete, postavljate pitanja i slično, ali jako je bitno da poslušate odgovor. Većina ljudi ne umije da sluša, a to je nepoželjnija osobina, naročito u poslovnom svetu.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / marin 

Kako se ponašati među zlonamernim saradnicima ?

U svakom poslu postoje kolege koje se teško nose s konkurencijom i tuđim uspjehom ili se provlače na račun tuđeg rada i truda. Sa njima se nije lahko nositi, jer niko od nije sposoban da ostane imun na takve stvari. Nikada se nemojte izvinjavati zato što ste uspješni. I verujte svojim instinktima. Ako vam se nešto čini ostvarivo i verujete da će vam donijeti nagrade, napravite to i ne slušajte druge kad vam kažu da nećete uspjeti. Takođe, naučite da kažete ne. Sastanak u petak u četiri popodne? Može, ali jedino u 17 sati kada ste slobodni. Niko nema pravo da oduzima vaše vrijeme.

Foto-ilustracija: Foter.com / Shan Sheehan 

Kako sebi da ne ”zatvorite vrata”?

Pokušajte da budete dobri sa što više ljudi. Nikad ne znate ko će doći na koju poziciju, ko je s kim dobar, s kim ćete morati da sarađujete. Ne zatvarajte sebi vrata lošim ponašanjem, već njegujte dobre odnose sa drugima, bez obzira na vašu ili njihovu poslovnu ulogu.

izvor:telegraf

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0