Kako okrečiti sobu za dečaka Kako okrečiti sobu za dečaka
Opremiti sobu za dečaka nije lak posao. U tom teškom poduhvatu, zidovi i njihovo bojenje su veći deo problema. Ako izuzmemo tanke budžete, najveći... Kako okrečiti sobu za dečaka

Opremiti sobu za dečaka nije lak posao. U tom teškom poduhvatu, zidovi i njihovo bojenje su veći deo problema. Ako izuzmemo tanke budžete, najveći izazov je svakako način na koji treba pomiriti dečakovu želju za autentičnim životnim prostorom i onim što je naša obaveza kao roditelja, da detetu obezbedimo zdrav životni ambijent.

Za početak, važno je da ste spremni da pravite kompromise sa svojim detetom. Interesovanja dečaka su, mada slična, često različita i ono što je dobar savet za jedne, biće loš za druge roditelje. Dakle, svako rešenje je manje više unikatno, a spremnost na kompromis sa vašim klincem omogućiće vam da obe strane budu srećne konačnim rešenjem. Kada govorimo o kompromisima postoje i stvari oko kojih nema pregovaranja, kao recimo oko izbora boje. Bez ikakve sumnje, za sobu u kojoj borave deca neophodno je odabrati najkvalitetnije boje za zidove koje se mogu pronaći na tržištu.

U različitim uzrastima dečaci pokazuju različite sklonosti i važno je da njihov životni prostor bude ispunjen onim elementima koji su u tom periodu bitni za njihovo formiranje. Koliko god vam izgledalo neprihvatljivo, uprkos vašoj brizi zbog prevelike količine crtaća i video igrica, detalji poput junaka iz „Angry Birds“ ili super heroji poput Spajdermena biće dovoljan kompromis za njegovu radost. Za ove detalje možete koristiti već gotove šablone koje možete kupiti na internetu ili možete uraditi sopstvene, o čemu smo pisali ranije. Takođe, dobar izbor mogu biti zanimljivi posteri koji uramljeni ili nalepljeni na zid poput tapeta mogu dosta da doprinesu ukupnoj atmosferi. Česti i prilično uspešni motivi jesu različiti dizajni mapa sveta koje svojim prisustvom doprinose razvoju mašte kod dečaka a ubrzo postaju i sastavni element njihove igre.

Stariji dečaci imaće drugačije zahteve, a u periodu adolescencije biće im jako važno da njihova soba ima karakter koji bi bio prepoznatljiv deo njihovog unutrašnjeg života. Takođe, mnogima će od velike važnosti biti utisak koji će svojom sobom ostaviti na prijatelje. Rešenje za vas i ponovo, dobar kompromis, jeste bojenje zidova prugama. O tome kako se iscrtavaju i boje pruge, kako vertikalne tako i horizontalne, pisali smo ranije. Na ovom mestu je važno da istaknemo da izborom i kombinacijom boja kao i izborom između horizontalnih i vertikalnih pruga, na izvanredan način možete uklapati dizajn zidova sa nameštajem, zavesama, tepihom. Ukoliko ste kreativni i vešti predlažemo vam smeo poduhvat oslikavanja murala. Izbor motiva mogu biti junaci iz crtanih filmova, omiljeni sportisti ili automobili.

Konsultujte svoju decu. Nemojte biti iznenađeni ukoliko zatraže žutu ili crvenu ili možda teget boju za zidove. Ovakvi izbori boja govore dosta o njihovim sklonostima i karakteru, a vi ćete sve ove boje veoma uspešno moći da kombinujete sa malim detaljima u prostoru poput jastuka ili zavesa.

Naravno, nije sve u dizajnu. Najčešći problem svih nas jeste kako da male dečije sobe učinimo vizuelno prostranijim. Kako bi postigli dobar efekat, generalni savet je da nikada ne koristite više od tri boje. Na ovaj način ćete izbeći mogućnost vizuelne fragmentacije prostora. Za osnovnu boju izaberite sivu ili jednostavnu belu, dok preostale dve boje pažljivo rasporedite na određenim mestima koje želite da naglasite, kao recimo ivicom prozora ili vrata.

Ne zaboravimo najvažnije, bez obzira na uzrast i veštinu, tokom čitavog procesa uključujte vaše dečake, što kroz konsultacije i razmenu ideja, što kroz sam proces bojenja i oslikavanja zidova. Oni će to voleti.

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0