Kako Ofarbati Drvenu Ogradu Kako Ofarbati Drvenu Ogradu
Želite da ofarbate drvenu ogradu to je jedan od poslova koji treba ponavljati svake 3-4 godine. Čišćenje i bojenje drvene ograde je ključ produženja njenog... Kako Ofarbati Drvenu Ogradu

Želite da ofarbate drvenu ogradu to je jedan od poslova koji treba ponavljati svake 3-4 godine. Čišćenje i bojenje drvene ograde je ključ produženja njenog vijeka trajanja. Novi sloj farbe sačuvaće drvo od nametnika i atmosferskih promjena za nadolazeće godine. Iako izgleda kao jednostavan i lagan posao, to nekad može da zavara. Prije početka sve dobro isplanirajte i pripremite neophodan alat i materijal.

Od materijala i alata pripremite:

  • farbu za drvo,
  • četku ili valjak (može i od vještačkih vlakana),
  • čeličnu četku, plastičnu četku i brusni papir,
  • masku i rukavice,
  • ljepljivu traku i zaštitnu foliju.

Čak i neobojena ograda može da ima sloj koji će učiniti da nova farba otpadne ili da se počne ljuštiti. Da se to ne bi desilo na drvo prvo nanesite skidač boje a potom upotrijebite čeličnu četku da uklonite sloj koji može da vam pričini probleme. Nemojte čekati da se skidač boje osuši već dok je još vlažan četkajte površinu. Na ovaj način uklonićete površinski sloj ali i sloj koji je počeo da trune.

Potom ogradu dobro operite vodom pod pritiskom. Zatim površinu operite sapunicom i rastvorom izbjeljivača, možete upotrijebiti i profesionalno sredstvo za pranje. Sve dobro istrljajte krutom plastičnom četkom kako biste uklonili preostalu prljavštinu. Isperite vodom pod visokim pritiskom i ostavite da se drvo dobro osuši.

Kada se drvo osuši napuknuća, rupe i sl. nepravilnosti popravite. Najlakše je da ih brusnim papirom obradite a potom da ih popunite kitom za drvo.

Zaštitite folijom sve ono što ne želite da farbate. Ako ne želite da vam farba kaplje po travi, stazi i sl. postavite zaštitnu foliju.

savjetujemo da na drvo prvo nanesete temeljnu boju a tek potom boju za drvo. To možete uraditi četkom ili valjkom. Počnite sa horizontalnim letvama a nastavite sa vertikalnim i to od vrha ka dnu. Sve obojite i sačekajte da se osuši. Po potrebi nanesite još jedan sloj farbe.

Ovako ofarbana drvena ograda biće ukras vašeg dvorišta i nećete je morati farbati bar nekoliko godina.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=YSkb-mhpXOw]

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0