Kako do što sretnijeg poslovnog života Kako do što sretnijeg poslovnog života
Izgubili ste motivaciju za rad? Ponekad ako učinimo male promjene možemo ne samo poboljšati zadovoljstvo, nego i kvalitetu rada, a time i povećati šanse... Kako do što sretnijeg poslovnog života

Izgubili ste motivaciju za rad?

Ponekad ako učinimo male promjene možemo ne samo poboljšati zadovoljstvo, nego i kvalitetu rada, a time i povećati šanse za unapređenje.

Slijedi nekoliko savjeta:

-1- Izražavajte svoje ideje

Mladi ljudi često imaju dobre ideje, ali smatraju kako nisu na položaju na kojem bi ih mogli iznositi. Pokušajte prezentirati svoje ideje i probleme s kojima se susrećete na svakom sastanku. Samo zbog toga što do sada niste, ne znači da ne trebate i dalje, te da vaše mišljenje nije važno.

-2- Ostavite posao na poslu

Kada napustite ured dajte si oduška. U popodnevnim satima nemojte razmišljati o poslu nego se usredotočite na obitelj, prijatelje, partnera, maštajte o vjenčanju, izlasku, budućnosti, vratite se u prošlost… Na taj način će se povećati vaša poslovna učinkovitost, jer ćete svako jutro započeti svježi i odmoreni od posla.

-3- Nemojte upasti u rutinu

Ako vam je svaki dan isti i posao samo odrađujete da biste dobili plaću, nakon nekog vremena mogli biste pomisliti kako je posao gubitak vremena. Razmišljajući pozitivno poslu bit ćete produktivniji i lakše se penjati po ljestvici.

-4- Prihvaćajte izazove

Kada se pojavi neki izazov prihvatite ga, umjesto da ga prebacujete na nekog drugog. Napravite plan djelovanja, zauzmite pozitivan stav i krenite u akciju.

-5- Udobnost ispred mode

Udobna poslovna odjeća je važna. Ne možete dobro funkcionirati ukoliko vas žuljaju cipele, svrbi džemper ili vam je košulja neelastična. Ako ponekad želite obuti visoke potpetice to je prihvatljivo, ali ne možete svakodnevno raditi u njima.

-6- U ured dodajte malo šarma

Nevažno radilo se o blještavim olovkama, slatkim posudicama, zanimljivim postit naljepnicama, fotografiji vaše obitelji ili svježem cvijeću, ukoliko svoje okruženje učinite sebi ljepšim automatski ćete se i osjećati bolje.

Izvor:Covermagazin

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0