Kako Da Prepoznaš Ko Ti Je Pravi Prijatelj Kako Da Prepoznaš Ko Ti Je Pravi Prijatelj
Vrlo jednostavno: Prijatelj nikada ne stanuje daleko. I kada pođeš do njega, a ne nađeš ga kod kuće, neće ti biti žao tvog vremena,... Kako Da Prepoznaš Ko Ti Je Pravi Prijatelj

Vrlo jednostavno:
Prijatelj nikada ne stanuje daleko. I kada pođeš do njega, a ne nađeš ga kod kuće, neće ti biti žao tvog vremena, zato što si ga posvetio prijatelju. U namjeri da odeš k njemu ne mogu te spriječiti ni najžešće oborine, ni žega, ni studen. Za prijatelja ćeš imati vremena i uvijek ćeš imati šta da mu kažeš. Ništa od onoga što on govori i želi za tebe nije beznačajno. Prijatelju ne moraš puno tumačiti niti se opravdavati zašto nešto jesi ili nisi učinio, jer imaš povjerenja u njega da će te razumjeti.

Nastojaćeš da prijatelja nikada ne povrijediš ili pred njim nikada ne prećutiš nešto što bi za njega moglo biti važno. Prijatelj je onaj kome dopuštaš da se mijenja, da tebe mijenja i da te iznenađuje. Prijatelju dopuštaš da se osami kada mu je to potrebno, a i da podijeli svoje prijateljstvo s drugima. Prijatelju uvijek imaš šta pokloniti. I, nikada ne odmjeravaš vrijednost njegovih poklona, jer ti on ne može pokloniti ništa što bi bilo veće, a jednako tako ni nešto bilo manje od vašeg prijateljstva. S prijateljem možeš cijeli dan provesti u ćutanju i u suton prepoznati da je pred tobom izlio cijelog sebe.

Prijatelj je onaj ko ti je važniji od tebe. Noć koju si probdio zbog njega silno te odmori. A dogodi se i da iznenada ostaviš sve i žurno pođeš k njemu ili da sjedneš da mu napišeš pismo – i na kraju se ispostavi da mu baš to i trebalo.

Zbog prijatelja ćeš se odreći puta na koji si naumio poći jer znaš da si na najboljem putu kada si s njim i da ćeš najdalje stići ostaneš li s njim.

S prijateljem se voliš zajednički brinuti o drugima. Kad pjevaš s prijateljem, glas ti je odmah nekako ljepši, sigurniji. Kad govoriš o njemu, oči su ti sjajnije. U prijatelja se nikada ne možeš razočarati jer će ga tvoje prijateljsko srce uvijek opravdati. I kada klone, i kada padne, ne dvoumiš se hoće li smoći snage da se uspravi. Ti znaš da hoće.

Prijatelj je onaj koji uvijek može na tebe računati i na koga ti uvijek možeš računati.

Prijatelj je onaj koga više ne možeš razlikovati od sebe. Blago tvojim prijateljima ako ih tako vidiš. A BLAGO I TEBI!!

***

“Prijatelj je onaj koji u svom srcu nosi tvoju pjesmu i pjeva je tebi kada ti sam zaboraviš njenu melodiju.”

Izvor:mudre misli

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0