Kakanj: Dan planinara BiH – 2013 Kakanj: Dan planinara BiH – 2013
Grad Kakanj će 17. i 18. augusta biti domaćin velikog sleta planinara koji će učestvovati u manifestaciji “Dan planinara BiH – 2013” Više od... Kakanj: Dan planinara BiH – 2013

Grad Kakanj će 17. i 18. augusta biti domaćin velikog sleta planinara koji će učestvovati u manifestaciji “Dan planinara BiH – 2013”

Više od 1.000 planinara i svi drugih ljudi dobre volje iz BiH i regije, Kakanj će ugostiti u Planinarskom domu “Bočica” i na Ravan planini.

Planinarski savez BiH je organizaciju manifestacije povjerio Planinarskom društvu ”Bobovac” iz Kakanja na njihov 55. rođendan. Ove godine se očekuje rekordan broj bh. planinara, ljubitelja prirode i građana, kao i planinara iz regije.

U organizacijske aktivnosti manifestacije uključila se i Općina Kakanj te je danas u uredu načelnika Nermina Mandre održan sastanak. Načelnika su posjetili predstavnici Planinarskog društva “Bobovac” Kakanj Elvedin Bešić i Fahrudin Buza.

“Sve je spremno za dolazak gostiju. Organizacioni odbor sa načelnikom Općine Kakanj Nerminom Mandrom, kao generalnim pokroviteljem manifestacije, već sada je obavio sav potreban posao”, rekao je predsjednik PD ”Bobovac” Kakanj Elvedin Bešić.

Planinarski dom ”Bočica” se nalazi na 920 m nadmorske visine, a udaljen je od grada Kaknja svega desetak kilometara.

Okružen je crnogoričnom i bjelogoričnom šumom, a okolina doma je idealna za planinarske višednevne boravke, logorovanje, lagane šetnje, pripreme sportskih ekipa u ljetnom i zimskom periodu.

Izvor. Fena

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0