Kada se probudi osjećaj majčinstva u nama? Kada se probudi osjećaj majčinstva u nama?
Majčinstvo je zarazno, tvrde znanstvenici s talijanskog Sveučilišta Bocconi koji su otkrili da prijateljice imaju velik utjecaj na ženinu želju za djetetom. Tako one... Kada se probudi osjećaj majčinstva u nama?

Majčinstvo je zarazno, tvrde znanstvenici s talijanskog Sveučilišta Bocconi koji su otkrili da prijateljice imaju velik utjecaj na ženinu želju za djetetom.

Tako one žene koje nisu razmišljale o djetetu mogu odjednom promijeniti mišljenje nakon što njezina najbolja prijateljica ili više njih rode, pokazala je studija provedena na više od 1700 žena u dobi od 17 do 30 godina.

Taj je efekt najizraženiji kod žena nakon srednje škole. Svoj vrhunac doseže dvije godine kasnije, a potom se s vremenom smanjuje, zaključili su znanstvenici.

Odluke o planiranom potomstvu nisu samo pod utjecajem osobnih karakteristika i želja, već i društvenog kruga u kojem se žena kreće, osobito u smislu potpore“, rekla je koautorica studije, Nicoletta Balbo.

Dodaje kako to nije ništa neobično, jer je otprije poznato da prijatelji imaju velik utjecaj na brojna ponašanja, poput pušenja, pijenja, vježbanja i druženja.

Osim toga, prijateljice su ženama bitan izvor znanja o majčinstvu i učenju kako se brinuti o djetetu, a i zajedničko iskustvo majčinstva može višestruko umanjiti stres.

Izvor: Daily Mail

Nanny

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0