JobFAIR ‘13 – Iskoristi svoju šansu! JobFAIR ‘13 – Iskoristi svoju šansu!
“JobFAIR ‘13 – Iskoristi svoju šansu!” je sajam koji okuplja ambiciozne studente i diplomce tehničkotehnoloških fakulteta u procesu traženja posla i usavršavanja u struci.... JobFAIR ‘13 – Iskoristi svoju šansu!

“JobFAIR ‘13 – Iskoristi svoju šansu!” je sajam koji okuplja ambiciozne studente i diplomce tehničkotehnoloških fakulteta u procesu traženja posla i usavršavanja u struci. Ove godine, održat će se u periodu od 1617.12.2013. godine, a organizuje ga Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, lokalni komitet Sarajevo. Tehničko tehnološka zanimanja uključuju područja istraživanja inženjerskih nauka poput računarsko informatičkih, elektrotehnike, građevine, mašinstva, saobraćaja, telekomunikacija, arhitekture i slično.

Projekat predstavlja mogućnost da poslodavci i studenti pronađu zajednička interesovanja na polju zaposlenja, što podrazumijeva izvrsnu priliku za studente za usavršavanje ličnog profila, a za kompanije jednostavniji pronalazak stručnog kadra, te mogućnost ostvarivanja kontakta sa studentima posjetiocima kao i drugim kompanijama učesnicama.

Tokom Sajma predstavnici kompanija učesnica imaju priliku upoznati studente sa načinom rada unutar kompanije, programima zapošljavanja, usavršavanja i praksi koje imaju, te im pružiti detaljne informacije o profesionalnoj i ličnoj karti koji potencijalni uposlenici trebaju ispuniti. Omogućen je i prenos Sajma uživo preko linka koji će biti objavljen na zvaničnoj stranici.

Od 18. novembra, otvorena je CV baza na zvaničnoj stranici Sajma www.jobfair.ba, gdje će studenti i diplomci moći ostaviti svoj CV. Biografije će biti dostupne kompanijama učesnicama po završetku Sajma, te je ovo još jedna šansa kako za one koji su u procesu aktivnog traženja posla, tako i za one koji će to uskoro biti, da se baš oni nađu među onima koje će kompanije pozvati na intervju. Bitno je napomenuti, da svi studenti koji su ostavili svoj CV na Sajmu zapošljavanja prethodnih godina, mogu isti ažurirati na našoj stranici, dopuniti ga ili izmjeniti podatke. Do sada u CV bazi nalazi se preko 1000 CVeva.

JobFAIR predstavlja najuspješniji projekat koji realizuje Udruženje studenata EESTEC, lokalni komitet Sarajevo. Prethodna četiri Sajma, organizovana u decembru 2008., 2010. , 2011. i 2012. godine, zabilježila su značajan uspjeh koji se ogleda u velikoj posjećenosti studenata i diplomaca, što je motivisalo članove Udruženja da ponovo organizuju projekat ovog tipa.

Projekat su podržali dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Federalno Ministarstvo obrazovanja i nauke i Služba za zapošljavanje Kontona Sarajevo.

Za sve dodatne informacije o Sajmu možete posjetiti zvaničnu stranicu www.jobfair.ba.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0