Jezero “Starača” (Ilijaš) uređeno uz pomoć Njemačke ambasade Jezero “Starača” (Ilijaš) uređeno uz pomoć Njemačke ambasade
Članovi Udruženja “Bistro!” su sa ribolovcima iz Ilijaša i Udruženja sportskih ribolovaca “Sarajevo 1906” organizirali u subotu druženje i poribljavanje jezera Starača u Ilijašu,... Jezero “Starača” (Ilijaš) uređeno uz pomoć Njemačke ambasade

Članovi Udruženja “Bistro!” su sa ribolovcima iz Ilijaša i Udruženja sportskih ribolovaca “Sarajevo 1906” organizirali u subotu druženje i poribljavanje jezera Starača u Ilijašu, čemu je povod bio završetak radova revitalizacije i uređenja jezera, koji je finansijski podržala Ambasada Njemačke u BiH.

Vrijednost ovih radova bila je 6.000 KM koje su utrošene u izradu drenaža i uređenje pristupnog puta, izgradnju septičke jame, te kupovinu građe za izgradnju sanitarnog čvora od koje je izgrađen i jedan hladnjak, saopćeno je iz Udruženja “Bistro!”.

“Koristim priliku da se zahvalim osoblju Njemačke ambasade koje očekujemo da nas uskoro i posjete, i siguran sam da će i oni biti zadovoljni onim što smo uspjeli uraditi sa sredstvima koje su nam donirali”, kazao je predsjednik Udruženja “Bistro!”, Adnan Osmanagić.

Jezero je poribljeno sa oko 80 kilograma kalifornijske pastrmke i uveden je poseban režim ribolova. Cijena dnevne dozvole je 10 KM i ribolovci mogu ponijeti dvije pastrmke i šest drugih vrsta bijele ribe, osim šarana, amura i štuke.

“Svi ribolovci će detaljnije informacije dobiti na jezeru prilikom kupovine dozvole od ribočuvara. Molimo ribolovce da se pridržavaju pravila, jer će se, u protivnom, podnositi prekršajne prijave”, rekao je Senad Kapo, potpredsjednik Udruženja “Bistro!”.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0