Jeate li zaista sretni Jeate li zaista sretni
Jeste li sretni sada, upravo ovog trenutka? Ako ste nesretni, što vas prijeći da budete sretni? Koliko sreće doživljavate u svom svakodnevnom životu, a... Jeate li zaista sretni

Jeste li sretni sada, upravo ovog trenutka?

Ako ste nesretni, što vas prijeći da budete sretni? Koliko sreće doživljavate u svom svakodnevnom životu, a koliko se osjećate nesretni?

Netko vam kaže nešto ružno i zbog toga se osjećate loše ostatak dana, s mislima i osjećajima ljutnje koji ispunjavaju čitav vaš dan.

Kasno ste se probudili i stoga, jer morate žuriti na posao, preskačete svoj doručak i jutarnju tjelovježbu. Kako se osjećate, pod stresom i ljuti ste na sebe?

Želite učiniti nešto, ali to ne uspijevate. Osjećate li se frustrirano?

Svakog dana se događa mnoštvo malih i beznačajnih stvari. Ako ih odlučite uzeti kao nešto osobno, tada prizivate nezadovoljstvo u svoj život. Jesu li svi ti mali događaji, situacije i planovi koji se ne ostvaraju zaista važni? Hoćete li ih se sjećati idućeg tjedna?

Je li zaista važno što je neka osoba rekla ili učinila? Zašto biste sve uzimali previše osobno i zbog toga postali nesretni?

Nemojte se ponašati kao robot koji je programiran da se osjeća nesretno. To se događa kada dopustite da ljudi, događaji i okolnosti utječu na to kako se osjećate. Ako to dopustite, postajete poput marionete čije niti povlači netko drugi.

Nema razloga da ključ svoje sreće prepustite drugim ljudima, ili na milost i nemilost vanjskim okolnostima i događajima!

Želite više sreće u svom životu? Ne dopustite da na vas previše utječe ono što se događa vama i oko vas. To možda neće biti lako, ali je moguće a na kraju ostaje osjećaj zadovoljstva. Samo se prisjetite koliko vremena i energije štedite kada niste u boli, negativnosti i beskorisnim mislima, u brizi i patnji zbog svega što se događa vama i oko vas. Moglo bi vam se učiniti čudnim, ali prava sreća ne ovisi o vanjskim događajima i okolnostima. Ako mislite da je to tako, možda miješate užitak i sreću a to su dvije različite stvari.

Sreća dolazi iznutra, kada je vaš um slobodan od briga i razmišljanja. Zbog toga je sreća povezana s unutarnjim mirom. Kad je um miran, mir prevladava. To je razlog zašto meditacija i ušutkavanje brbljavog uma donosi unutarnji mir i sreću .

Sljedeći put kada osjetite sreću, obratite pozornost na stanje svog uma. Utrkuje li se vaš um od jedne misli do druge? Postoje li u vašem umu brige i strahovi ili samo sreća?

Sreća i unutarnji mir su međusobno povezani. Kad se pojavi jedno, pojavi se i drugo. To znači da ste stekli preduvjet za sreću, ako ste naučili ušutkati svoj um.

Mogu li se pronaći mir i sreća?

Mogu, međutim, potreban je rad na sebi. Možete razviti naviku sreće ako tako odlučite. Sve što morate učiniti je da odbacite nepotrebna emocionalna i mentalna opterećenja koja nosite na leđima. Imate li ikakvih briga dok spavate? Ne, nemate, pa zašto onda brinuti dok ste budni?

Ključ postizanja sreće je upornost, pozitivan stav, opraštanje, snažna želja da poboljšate svoj život…

Upitajte sebe jeste li sretni? Ako niste, tada je pravo vrijeme da učinite nešto po tom pitanju

Izvor:Sadaovdje.com

anes.h

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0