Javno Preduzeće Nikola Tesla Traži 3.000 Radnika Javno Preduzeće Nikola Tesla Traži 3.000 Radnika
Javno preduzeće “Nikola Tesla”, Banjaluka, koje provodi strategijski program razvoja tekstilne industrije u Republici Srpskoj, saopštilo je da će prvi proizvodni pogon biti otvoren... Javno Preduzeće Nikola Tesla Traži 3.000 Radnika

Javno preduzeće “Nikola Tesla”, Banjaluka, koje provodi strategijski program razvoja tekstilne industrije u Republici Srpskoj, saopštilo je da će prvi proizvodni pogon biti otvoren u Bileći 16. maja kada će radne knjižice dobiti 200 radnika prve smjene.

“Na dan otvaranja radne knjižice dobiće 200 radnika prve smjene koji su uspješno prošli obuku. Poslije toga će u veoma kratkom roku slijediti zapošljavanje i druge smjene sa dodatnih 200 radnika”, navodi se u saopštenju.

Ovo preduzeće je takođe pozvalo zainteresovane za rad u tekstilnoj industriji da se najkasnije do 10. maja prijave kod lokalnih komisija u Foči, Rogatici, Novom Goraždu, Rudom, Kalinoviku, Čajniču i Višegradu.

Poziv je raspisan da bi se utvrdilo da li postoje preduslovi za realizaciju drugog klastera tekstilne industrije od 3.000 radnika u ovim opštinama.
Iz preduzeća “Nikola Tesla” saopšteno je da je u toku operativna realizacija projekata u Trebinju, Ljubinju, Nevesinju, Berkovićima i Doboju, gdje će biti zaposleno više od 2.000 radnika.

U saopštenju se ističe da ovi projekti ni izbliza ne zadovoljavaju potrebe njemačke industrije, zbog čega se kreće u prikupljanje baze podataka u opštinama Foča, Rogatica, Kalinovik, Rudo, Novo Goražde, Čajniče i Višegrad.

“Ukoliko utvrdimo da i tamo postoji dovoljno zainteresovanih kadrova, preći ćemo već u tekućoj godini na realizaciju drugog klastera od 3.000 radnika”, navodi se u saopštenju.

Na javni poziv mogu se javiti zainteresovani kadrovi iz tekstilne i drugih struka. Prijavni centri u Foči, Rogatici, Rudom i Kalinoviku nalazi se u zgradama opštine.

U Novom Goraždu prijavni centar nalazi se u prostorijama preduzeća “Arhitekt”, a u Višegradu u multipleksu Andrićgarad.
Preuzimanje dokumentacije u svim opštinama vrši se od 8.00 do 14.00 časova.

poslovnisaradnik.com

anes.h

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0