Izgradnja nove zgrade Osnovne skole ”Hasan Kikic” u zenickom naselju Tetovo Izgradnja nove zgrade Osnovne skole ”Hasan Kikic” u zenickom naselju Tetovo
Osnovci u Tetovu uskoro će dobiti novu zgradu u kojoj će pohađati nastavu, nakon što je u aprilu prošle godine tokom raspusta na đačke... Izgradnja nove zgrade Osnovne skole ”Hasan Kikic” u zenickom naselju Tetovo

Osnovci u Tetovu uskoro će dobiti novu zgradu u kojoj će pohađati nastavu, nakon što je u aprilu prošle godine tokom raspusta na đačke stolove pao dio plafona. Novi školski objekat trebao bi biti izgrađen u toku ove i naredne godine.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona danas je donijela Zaključak o usvajanju Programa utroška sredstava Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport za 2017. godinu, kojim su odobrena sredstva u iznosu od 1.200.000 KM za izgradnju nove zgrade Osnovne škole “Hasan Kikić” u zeničkom naselju Tetovo.
Osnovna škola “Hasan Kikić” u Tetovu osnovana je prije 78 godina, a nastavu trenutno pohađaju 343 učenika. Iako je dio učionica, pa i ona u kojoj je prošle godine u aprilu pao dio plafona, renoviran 2015. godine, niko nije htio preuzeti odgovornost za ono što se dogodio.

“S obzirom na starost i dotrajalost školskog objekta te procjenu o neisplativosti ulaganja u njegovu rekonstrukciju, kao i činjenicu da dugi niz godina na području Zeničko-dobojskog kantona nije izgrađen nijedan novi školski objekat, Vlada Kantona se odlučila da u 2017. godini izdvoji sredstva za izgradnju novog školskog objekta škole”, saopćeno je iz Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Planska vrijednost novoizgrađenog objeta je blizu 1.500.000 KM, a novi objekat bi trebao sadržati osam učionica s pratećim prostorijama urađenim po svim standardima i normativima.

“Planirane su aktivnosti koje se odnose na pripremu potrebne projektne dokumentacije te osiguranja potrebnih saglasnosti za građenje i realizaciju projekta. U tom smislu očekujemo i saradnju Grada Zenica, naročito kod izdavanja potrebnih dozvola za gradnju”, zaključili su iz ovog ministarstva.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0