Izbor najboljeg sportiste BiH: Džeko, Misimović ili Alić Izbor najboljeg sportiste BiH: Džeko, Misimović ili Alić
Fudbaleri Edin Džeko i Zvjezdan Misimović, te atletičar Hamza Alić ostali su u užoj konkurenciji za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2013. godini,... Izbor najboljeg sportiste BiH: Džeko, Misimović ili Alić

Fudbaleri Edin Džeko i Zvjezdan Misimović, te atletičar Hamza Alić ostali su u užoj konkurenciji za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2013. godini, odlučeno je na trećoj sjednici stručnog žirija danas u Banjaluci.

Skraćene su i liste u ostalih 10 kategorija pa su u konkurenciji za najbolju sportiskinju ostale Andrea Prusina (rukomet), Žana Novaković (alpsko skijanje) i Larisa Cerić (džudo).

Odluku o tome ko će biti laureati žiri će donijeti 16. decembra na posljednjoj sjednici u Sarajevu i to nekoliko sati uoči završne manifestacije na kojoj će biti proglašeni oni koju su obilježili sportska dešavanja u godini na izmaku.

Žiri je na zasjedanju redukovao i listu u kategoriji za najbolja ekipa a u užoj konkurenciji su fudbalska reprezentacija BiH, Košarkaški klub Igokea te muška košarkaška reprezentacija BiH.

Što se tiče nagrade za najboljeg trenera nju će dobiti neko od ova tri stručnjaka a to su Mehmed Skender (atletika), Safet Sušić (fudbal) ili Dragan Bajić (košarka).

U užoj konkurenciji za najperspektivniju sportistkinju su Jelena Mladenović (odbojka), Ivana Macanović (atletika), Emina Konjić (atletika), Andrea Todorović (plivanje) i Ajla Reizbegović (tekvando) dok će epitet najperspektivnijeg sportistu ponijeti Mihajlo Čeprkalo (plivanje), Harun Sadiković (džudo), Petar Zadro (džudo), Marko Vuijak (stoni tenis) ili Ahmed Brica (karate).

“Na dosadašnje tri sjednice smo verifikovali sve pristigle prijedloge a potom smo i redukovali liste. Ostaje nam da u Sarajevu na posljednjem sastanku damo završnu riječ. Sigurno je da su u najjužoj konkurenciji ostala ona imena onih koja imaju najbolje rezultate u ovoj godini tako da će žiri i ovaj put obaviti svoj zadatak na najvišem nivou”, rekao je Branislav Krunić, član žirija.

Nagrade će biti dodijeljene ukupno 12 kategorija a osim pomenutih tu su još najbolji sportista sportu za invalide, najbolja ekipa u sportu za invalide. nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej, te nagrada publike o kojoj će svojim glasovima odlučiti posjetioci portala www.nezavisne.com.

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2013. godini biće održana 16. decembra u sarajevskom hotelu “Holiday” sa početkom u 20 časova uz direktan prenost na BHT 1 i snimak na RTRS i FTV.

“Nezavisne novine” i BHRT, pod pokroviteljstvom Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH, 13. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestaciju ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0