Iz moje kuhinje: Projekat fantastičnog okusa Iz moje kuhinje: Projekat fantastičnog okusa
Velika nam je čast i zadovoljstvo predstaviti Vam fantastičnu facebook stranicu i njenog osnivača Muneveru Mulalić iz Doboja. Facebook Fan Page već broji preko... Iz moje kuhinje: Projekat fantastičnog okusa

Velika nam je čast i zadovoljstvo predstaviti Vam fantastičnu facebook stranicu i njenog osnivača Muneveru Mulalić iz Doboja. Facebook Fan Page već broji preko 67 hiljada ljudi i svakog dana privlači sve veči broj ljudi.

O čemu se tu zapravo radi? Facebook stranica IZ MOJE KUHINJE je nastala prije tri godine. Na stranici se dijele fantastične fotografije i recepti ukusnih jela koje gospođa Munevera većinom svojeručno spremi. Zaista, pretraživajući ovu super stranicu jednostavno morate osjetiti pozitivnu energiju.

Kako bi što bolje upoznali Muneveru, napravili smo jedan mali intervju.

Recite mi nešto o sebi?

Živim u Doboju, imam 61 godinu. Do rata sam radila u PBS Filijala Doboj, onda prinudna domaćica 20 godina, a od prije godinu dana u penziji

Gdje ste pronašli motiv za jedan ovakav projekat?

Sasvim slučajno u popunjavanju slobodnog vremena, želeći da ga nekako pozitivno iskoristim slikala sam za Ramazan par puta šta sam kuhala za iftar. I jedne prilike pronađem stranicu koja objavljuje recepte pa tako i ja krenem slati, te mi objave popriličan broj recepata. Onda sam više na nagovor mojih prijatelja otvorila stranicu na Facebooku. Mislila sam hajde neka bude stotinjak ljubitelja, a opet sam razmišljala šta će drugi reći ili pomisliti. Ni slutila nisam da će doći baš do ovako velikog broja ljubitelja stranice.

Fotografije na stranici izgledaju kao sa reklame. U čemu je tajna?

Hvala na divnom komplimentu za moje fotografije,reći ću vam da prije nego što sam krenula sa fotografisanjem mojih jela skoro pa da i nisam koristila foto aparat.Vjerovatno onaj osjećaj kreativnosti koji nosim u sebi i zelja da to i pokažem preko fotografije daje takve rezultate,nekada fotografija nastane odjednom onako spontano a nekada duže razmisljam kako da nešto uslikam.Baviti se fotografisanjem za mene je nauka a ja bih tako željela još puno toga naućiti i naravno i  imati dobar foto aparat sa većim mogučnostima.

Šta vi mislite, šta je to izazvalo ovoliku popularnost za vašom kuhinjom?

Stavit ću dobre recepte na prvo mjesto koje prezentujem fotografijom jer ona prvo pada u oči kad se izađe na stranicu,osim toga mislim da moja stranica ima dušu,toplinu komunikacije koju to fanovi osjete.Mi smo nekako postali kao porodica,bude mi žao ako nekome nešto nisam odgovorila…Ovih dana ima anketa na stranici da li bi fanovi kupili moju kuharicu kad bi je štampala i slatko sam se nasmijala kad sam pročitala komentar gospođe koja piše da bi rado mene kupila..Zaista su me i prisvojili i osvojili.

Kvalitet, tradicija, “stara škola”,  uspješna kombinacija i na facebook-u?

Kvalitet svakako na prvom mjestu,neosporna tradicija od koje niko ne može pobjeći kad je naša divna kuhinja u pitanju,naravno i stara škola ,najbolji su učitelji naše majke,nene,bake,voljela bi da ih slijedimo kako mi tako i nove generacije i kad sve to sklopite i prezentujete i na fb za uzvrat dobijete zadovoljne fanove s kojima se družite,vjeruj te sa osobama koje sigurno nikad neću upoznati uživo dođe i do vrlo bliskih razmjena poruka bilo kroz neku pomoć za savjet ili prosto otvore ti dušu.

Šta je to za Vas uspjeh ovog projekta?

Uspjeh projekta…Najveći uspjeh je  broj fanova,da im se ne sviđa to što radim ne bi postali ,naravno i njihova aktivnost na stranici kroz komentare ,šta će dalje biti vidjet ćemo pred nama je,samo da zdravlje posluži ako ništa dala sam na neki naćin i drugima svoje znanje,hvala im što me prate.

Imate li neku porukicu na kraju za naše čitaoce?

Vaš sajt ima divan naziv.Pozitivne,info…Želim svima poručiti da u ovom lijepom a kratkom životu budu samo pozitivni jer život nema reprize , lakše će doći do svog cilja, lakše če se suočiti sa životnim problemima…Za sve veliki srdačan pozdrav.

Za one koji nemaju facebook profil, divne recepte gospođe Munevere mogu da pronađu i na web stranici: izmojekuhinje.com

Izvor: Pozitivne.info

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0