Istinita ljubavna priča iz Kine koja vas neće ostaviti ravnodušnim Istinita ljubavna priča iz Kine koja vas neće ostaviti ravnodušnim
Ova istinita ljubavna priča se desila prije 50 godina. Tada 19-godišnji dječak Liu se zaljubio u 29-godišnju udovicu po imenu Xu. U to vrijeme... Istinita ljubavna priča iz Kine koja vas neće ostaviti ravnodušnim

Ova istinita ljubavna priča se desila prije 50 godina.

Tada 19-godišnji dječak Liu se zaljubio u 29-godišnju udovicu po imenu Xu. U to vrijeme je bilo neprihvatljivo i nemoralno za mladog čovjeka da voli stariju ženu. Kako bi izbjegli javno ismijavanje i stresan život, Liu i Xu su odlučili da žive u pećini u južnoj pokrajini Chongoing.

U početku nisu imali ništa, ni struju, ni hranu. Morali su jesti travu i korijene koje su nalazili na planini. Liu je napravio petrolejku koja je bila jedina svijetla tačka u njihovom životu.

liu-i-xu-ljubavna-prica-1

Tokom druge godine života na planini, Lui je odlučio da rukama kopa i pravi stepenice kako bi njegova supruga mogla sići niz planinu. To je radio narednih 50 godina.

liu-i-xu-ljubavna-prica-2

2001. godine, gotovo pola stoljeća kasnije su istraživači otkrili ovaj nevjerovatni par.

liu-i-xu-ljubavna-prica-3

Liu je za ljubav svog života tokom 50 godina napravio 6.000 stepenica. Svaki dan je radio kako bi svojoj supruzi učionio život lakšim.

liu-i-xu-ljubavna-prica-4

Liu je jednog dana, u dobi od 72 godine, došao kući nakon što je obavio poljoprivredne radove i srušio se. Umro je u rukama svoje supruge. Iako je preminuo, i dalje je čvrsto držao ruku svoje ljubavi.

“Obećao si da ćes se brinuti za mene, da ćeš biti samnom dok ne umrem, a sada si otišao prije mene. Kako ću živjeti bez tebe?”, rekla je Xu nakon njegove smrti.

liu-i-xu-ljubavna-prica-5

Ova priča je postala vrlo popularna zadnjih godina u Kini. Lokalna vlada je odlučila sačuvati stepenice koje je Liu sagradio. Tako će ova ljubavna priča zauvijek živjeti.

Izvor: Magazin.ba

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0