Istanbul najbolja evropska destinacija Istanbul najbolja evropska destinacija
Neprofitabilna organizacija “European Consumers Choice” kao rezultat glasanja turističkih radnika i turista, Istanbul je proglasila najboljom evropskom destinacijom za 2013. godinu. Pomenuta organizacija sa... Istanbul najbolja evropska destinacija
Neprofitabilna organizacija “European Consumers Choice” kao rezultat glasanja turističkih radnika i turista, Istanbul je proglasila najboljom evropskom destinacijom za 2013. godinu.
Pomenuta organizacija sa sjedištem u Bruxellesu istraživanje o najpoželjnijoj destinaciji Evropljana provodila je tri sedmice. Istanbul je proglašen najpoželnijom destinacijom, a odmah iza njega bili su Lisabon, Beč, Barcelona, Amsterdam, Madrid, Valletta, Nice, Milan, te Stockholm.

U saopćenju iz organizacije “European Consumers Choice” navedeno je kako je Istanbul jedini grad smješten na dva kontinenta, kao i to da je to grad susreta Istoka i Zapada. Istanbul je postao poznat po svojim munarama, palatama i po mjestima koja u čovjeka ulijevaju spokoj, navodi se dalje u saopćenju.

Iz organizacije su prepuričili posjetu Istanbula u 2013. godini kada će se – uz otvaranje Ataturk kulturnog centra u Taksimu i Marmaraya, željezničkog projekta nalik Eurotunnelu – obilježiti 90. godišnjica osnivanja Republike Turske.

“European Consumers Choise” je za 2010. godinu najpoželjnijom destinacijom proglasio Lisabon, a 2011. i 2012. godine to su bili Kopenhagen i Porto.

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0