Ispričaj mi još! Tri magične riječi za svaku ženu Ispričaj mi još! Tri magične riječi za svaku ženu
Ponekad je najbolji način komunikacije samo slušati. Postoje, naime, tri jednostavne riječi koje djeluju poput čarolije na ženski libido. To je svakako vrijedan savjet... Ispričaj mi još! Tri magične riječi za svaku ženu

Ponekad je najbolji način komunikacije samo slušati. Postoje, naime, tri jednostavne riječi koje djeluju poput čarolije na ženski libido. To je svakako vrijedan savjet koji je podijelila stručnjakinja za veze Christine Baumgartner.

Te tri čarobne riječi glase – ispričaj mi još! To zasigurno niste očekivali i nije nešto što ljudi običavaju reći jedni drugima. Međutim, žene to itekako vole čuti, a evo i zašto.

Muškarci (generalizirajući) razgovaraju kako bi prenijeli informacije te raspravljali o određenom problemu i potrazi za rješenjem.

Žene (generalizirajući) razgovaraju kako bi prenijele informacije, istražile i otkrile što tačno žele reći (odnosno razmišljaju naglas), stvorile prisnost s drugim ljudima, saznale što drugi misle o njima te procesuirale svoje emocije kako bi se osjećale bolje.

Zamislite ženu pod stresom koju su potpuno preplavile emocije. Način na koji će se većina žena riješiti stresa je da govore o tome što ih muči. Ako to priča drugoj ženi, imaće puno vremena da istraži svoje osjećaje jer je druga žena instinktivno razumije.

Ukoliko žena o svom problemu razgovara s muškarcem, to je već potpuno druga priča. Većina muškaraca je usmjerena ka djelovanju. U želji da joj pomogne najvjerovatnije će ženi ponuditi rješenje. Ironično, ali to često ima suprotan učinak. Dapače, moglo bi je još više razljutiti.

Primjerice, žena dođe kući i požali se partneru na gužvu u prometu. Njegova prva reakcija će biti da je pita zašto nije išla drugim putem ili zar nije provjerila stanje u prometu. Umjesto ponuđenog rješenja bilo bi bolje reći: ‘Žao mi je’ ili ‘A, joj’ jer na taj način će žena osjetiti partnerovo razumijevanje. Počeće se osjećati bolje te će se automatski bolje odnositi i prema partneru. Cilj je da partnerka izbaci taj stres iz sebe, a kada je partner sluša i saosjeća, ona se osjeća bolje.

Kada izbaci stres žena će reći: ‘Hvala, sad mi je bolje’, i spremna je preći na razgovor o drugim temama ili pitati partnera što bi on učinio u takvoj situaciji. Tek tada je partnerka spremna čuti rješenje problema.

Osim toga, kada žena osjeti da partner pokazuje interes za njene probleme, najčešće postaje zainteresovana i za seks odnosno povezivanje na intimnom nivou.

Naposlijetku – savjet ženama ako žele da ih partner samo sasluša umjesto da odmah ponudi rješenje. Objasnite mu da vam je potreban samo razgovor. Recite da cijenite samo to da vas sasluša i da ćete se osjećati bolje ako vas ne bude prekidao. Kada završite, zahvalite mu što vas je saslušao i recite kako se bolje osjećate.

Muškarci bi se trebali opustiti i razmišljati da osim što će im se partnerka bolje osjećati što će najvjerovatnije dovesti i do seksa, ne moraju iznaći rješenje za nastali problem. Mogu se naprosto opustiti i samo slušati.

Izvor: Magazin.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0