Ispred BBI-a večeras otvoreno prvo ekološko klizalište Ispred BBI-a večeras otvoreno prvo ekološko klizalište
Na platou ispred BBI Centra, na Trgu Djece Sarajeva, večeras je otvoreno prvo ekološko klizalište. Ekološka ledena ploha, koja ne ovisi o vremenskim uslovima,... Ispred BBI-a večeras otvoreno prvo ekološko klizalište

Na platou ispred BBI Centra, na Trgu Djece Sarajeva, večeras je otvoreno prvo ekološko klizalište. Ekološka ledena ploha, koja ne ovisi o vremenskim uslovima, od večeras će biti dostupna svim mališanima, ali i onim starijim klizačima.

Ekološka ledena ploha, koja ne ovisi o vremenskim uslovima, od večeras će biti dostupna svim mališanima, ali i onim starijim klizačima.

Agencija New Event organizator je postavljanja ovog klizališta, a Jasmin Mehaković kazao je kako će ploha ispred BBI Centra biti dostupna klizačima do 5. marta.

“Iako liči na led, ovo nije led. Klizalište će biti otvoreno od 10 do 19 sati radnim danima i od 10 do 21 sat vikendom. Cijene su prilagođene svim građanima, pa tako iznajmljivanje klizaljki košta 1 KM i ulaz 1 KM”, kazao je Mehaković.

Istakavši kako je za djecu ovo idealna prilika da nauče klizati i prvi put stanu na klizaljke, Mehaković je dodao kako će tokom naredna dva mjeseca biti organizovani razni događaji na ovom klizalištu, pa i škola klizanja.

“Radi se o posebnoj plastici koja je napravljena da traje najmanje deset godina. Plastika se ne troši, a omogućuje klizanje na svim klizaljkama”, pojasnio je Mehaković.

Uprkos lošem vremenu i kiši, večeras je bilo onih najhrabrijih, pa i djece, koji su se odvažili klizati na prvom ekološkom klizalištu u Sarajevu.

Izvor: Oslobodjenje.ba  Foto: Amer KAJMOVIĆ

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0