Investicija od 400 miliona eura: Počela izgradnja Termoelektrane Stanari Investicija od 400 miliona eura: Počela izgradnja Termoelektrane Stanari
“Krećemo u u intenzivnu izgradnju glavnih objekata elektrane i očekujemo da će ona početi sa probnim radovima u posljednjem kvartalu 2015.”, kazao je Vuk... Investicija od 400 miliona eura: Počela izgradnja Termoelektrane Stanari

“Krećemo u u intenzivnu izgradnju glavnih objekata elektrane i očekujemo da će ona početi sa probnim radovima u posljednjem kvartalu 2015.”, kazao je Vuk Hamović

Svečanim polaganjem kamena temeljca u subotu je u Stanarima kod Doboja i zvanično otpočela izgradnja Termoelektrane Stanari, investicije ukupne vrijednosti 400 miliona evra.

Investitor EFT Grupa u sumarnom iznosu u projekt ulaže oko  600 miliona evra, u okviru kojeg je, pored osnovne investicije u TE Stanare, predviđeno i ulaganje 150 u modernizaciju rudnika Stanari.

Prema trenutnoj dinamici, najavljeno je da će radovi na izgradnji ove termoelektrane, čiji će proizvodni kapaciteti iznositi 300 megavata, trajati naredne tri godine.

Vuk Hamović, predsjednik EFT Grupacije, ovom je prilikom istakao da mu je posebno drago da se nakon dugo vremena najava počelo sa izgradnjom.

„U rudnik Stanari smo već uložili 70 miliona evra i potpuno smo modernizovali  svaki segment ovdašnje operacije. Krajem prošle godine smo sa Kineskom razvojnom bankom i drugim komercijalnim bankama iz Evrope zatvorili finansijsku konstrukciju za izgradnju termoelektrane. Sada krećemo u u intenzivnu izgradnju glavnih objekata elektrane i očekujemo da će ona početi sa probnim radovima u posljednjem kvartalu 2015.“, rekao je Hamović i dodao da do ostvarenja ovog velikog projekta ne bi došlo da EFT Grupa nije imala podršku institucija Vlade RS.

Poslovnisaradnik

anes.h

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0