Internet nas je učinio pametnijima? Internet nas je učinio pametnijima?
Internet je u potpunosti promijenio živote ljudi. Ne samo da su neke stvari postale mnogo jednostavnije, već je promijenio i način na koji ljudi... Internet nas je učinio pametnijima?

Internet je u potpunosti promijenio živote ljudi. Ne samo da su neke stvari postale mnogo jednostavnije, već je promijenio i način na koji ljudi razmišljaju

Internet je postao sastavni dio života. Danas gotovo nema posla koji nema barem nekakvu dodirnu točku s modernim tehnologijama, pa tako i s internetom.

No mnogi smatraju da nas internet zapravo čini glupljima, jer tko će istraživati kad je tu sveznajući Google? Ili pamtiti kad postoje pametni telefoni s aplikacijama za izradu bilješki, podsjetnike ili rokovnike?

Međutim, kako Yahoo piše, prava je istina to da nas je internet učinio pametnijima. Barem u nekim aspektima života.

Znanje nadohvat prstiju

Prije razvoja interneta bilo kakvo učenje temeljilo se na knjigama, odlasku na predavanja ili istraživanju po starim arhivima. Često puta ni dugotrajno istraživanje nije dalo zadovoljavajuće rezultate. Međutim razvoj interneta, a potom i pretraživača, učinio je veliku količinu informacija dostupnom svima i stalno.

Osim što su informacije postale lako dostupne, razvoj novih tehnologija poput podcasta i webinara omogućio je i učenje na daljinu, bez potrebe za napuštanjem udobnosti doma.

Stručnjaci su uvijek dostupni

Upravo razvoj interneta i različitih servisa za komunikaciju poput chata ili Skypea omogućio je i komunikaciju s ljudima koji se trenutno nalaze na drugom kraju svijeta. Bez obzira želite li slušati predavanje uglednog profesora s Harvarda ili se uključiti u raspravu o problemu AIDS-a s vodećim stručnjacima iz cijelog svijeta, videokonferencije su to omogućile.

Razvoj društvenih mreža poput Facebooka ili Reddita dodatno je pojednostavio kontaktiranje s različitim ljudima te omogućio ‘običnom čovjeku’ da komunicira s poznatim ljudima u bilo kojem trenutku.

opširnije na tportal.hr

Naj Vijesti

Na našem i Vašem pozitivnom portalu, bit ćete u mogućnosti čitati i gledati lijepe i inspirirajuće priče, novinarske članke, kolumne, pozitivne video klipove i mnoštvo drugih sadržaja, a sve u namjeri reanimiranja javnosti i stvaranja pozitivnog trenda.

Ovaj članak trenutno nema komentara

Prvi komentarišite članak

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

<a></a><strong>Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene</strong>

Stomatološke usluge koje su uvek veoma tražene

Zdravlje aug 5, 2023 0

<a></a>Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Budite prepoznatljivi i ostavite mirisni trag

Životni Stil aug 5, 2023 0

<a></a>Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Koji su temelji bezbednosti savremenog stanovanja

Životni Stil maj 30, 2023 0

<a></a>Prepoznajte simptome stresa na vreme

Prepoznajte simptome stresa na vreme

Zdravlje maj 23, 2023 0